Fejlesztés

2021.07.28. 07:00

Felújítják az életveszélyes támfalat Borsodnádasd belterületén 

Az életveszélyessé vált építmény felújítására már nem kell sokat várni Borsodnádasdon.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Jelentős fejlesztés valósul meg Borsodnádasdon: ez a közlekedés és az élhetőség szempontjából is sokat javít az emberek életminőségén.

A Magyar Közlönyben már megjelent, hogy a 25-ös főút mentén, a város belterületén található támfalat felújítják a közeljövőben. Az építmény ugyanis az évtizedek alatt életveszélyessé vált. Fennáll az elcsúszás veszélye, sőt a főközlekedési útra akár nagyobb kövek is hullhatnak, és ez a belterületi közlekedést is érintheti.

Az elmúlt években több jelentős, közlekedéssel kapcsolatos fejlesztés valósult meg Borsodnádasdon – Kormos Krisztián

Kormányzati segítség

450 millió forintot fordíthatnak majd a cél megvalósítására – erősítette meg Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere. – A támfalnak hosszú évek óta rossz az állapota, az önkormányzat pedig saját erőből képtelen lenne a felújítását elvégezni. Éppen ezért örömteli, hogy a rekonstrukcióra kormányzati segítséget kapunk. Ennél a beruházásnál azt sem szabad elfelejteni, hogy a fal tetején, illetve a környéken több lakóingatlan is található, és az is nagyon fontos, hogy a nádasdiak ezen a részen biztonságban tudhassák magukat, valamint családtagjaikat.

Több fejlesztés

Kormos Krisztián azt is megjegyezte, hogy az elmúlt években több jelentős, közlekedéssel kapcsolatos fejlesztés valósult meg Borsodnádasdon. Ide kívánkozik a kerékpárút felújítása, a balatoni szerpentin részbeni aszfaltozása és belterületi utak megújítása is. Rövidesen pedig egy olyan áttörés következhet, ami gazdasági szempontból is sokat lendíthet a város szekerén.

Gyorsítósávval

– Természetesen már nagyon várjuk, hogy megkezdődjön a kivitelezés a 23-as és a 25-ös utak fejlesztése kapcsán, amelyet a kormány már bejelentett – tette hozzá Borsodnádasd polgármestere. – Ez a munka Borsodnádasdot is jelentős mértékben érinti majd, hiszen a város utáni szerpentines részen gyorsítósávot alakítanak ki. Úgy gondolom, ennek az építkezésnek nem csak az autósok látják majd a hasznát. Tény, hogy a jelenleginél jóval biztonságosabb lesz a főváros felé vezető szakasz, de meglátásom szerint gazdasági haszna is lesz. Bízom benne, hogy ezután a cégek, a befektetőjelöltek vállalkozási kedve még nagyobb lesz a térségre nézve, hiszen Ózdnak és Borsodnádasdnak, valamint a többi környező településnek erre van a legnagyobb szüksége.

(A borítóképen: A támfal felújítása a közlekedés és a vagyon biztonságát is szolgálja)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában