intézményvezetői pályázat

2021.07.08. 10:15

Fazekas Róbert lett a Földes igazgatója

Lezárult az intézményvezetői pályázatok elbírálása, öt évre szól a kinevezés.

Hegyi Erika

20200430 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország A koronavírus-járvány miatt életbe lépett szabályok miatt a végzős diákok ballagását nem tarthatták meg az iskolákban, ezért virtuálisan búcsúztak el tőlük. képen: Fazekas Róbert, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium igazgatója

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Fazekas Róbert lett a Földes Ferenc Gimnázium intézményvezetője, tudta meg az Észak a Miskolci Tankerületi Központtól. Nem mindennapi intézményvezetői választáson van túl az intézmény, hiszen a posztra már tavaly is kiírták a pályázatot. Erre azért volt szükség, mert Veres Pál korábbi intézményvezető 2019 októberében Miskolc polgármestere lett. Tavaly hárman pályáztak: Fazekas Róbert, a gimnázium igazgatóhelyettese, Kovács Benedek, az iskola fizika–informatika szakos tanára és Hajdu Hajnalka, a sajószögedi általános iskola igazgatója. Végül az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós érvénytelennek nyilvánította a pályázatokat, az intézményvezetői feladatokkal azonban Fazekas Róbertet bízta meg. Azt a miniszter nem indokolta, miért találta érvénytelennek a benyújtott dokumentumokat.

Az idén újra kiírták az intézményvezetői pályázatot. Ezúttal ketten jelentkeztek a gimnázium vezetői posztjára, Fazekas Róbert és Kovács Benedek. A pályázat benyújtásának határideje március 18-a volt, az elbírálás határideje pedig június 28-a. Kásler Miklós miniszter Fazekas Róbertnek szavazott bizalmat. A vezetői megbízás határozott időre, 2021. augusztus 16-ától 2026. augusztus 15-éig szól.

További kinevezések

A Miskolci Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézmények közül máshol is történt az idén intézményvezetői kinevezés. A három általános iskolában a korábbi igazgatók kaptak bizalmat. A Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában Cseke Gábor, a bőcsi Koncz József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában Lipták Zsolt Béla, a Gesztelyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában pedig Pásztor Ferenc.

(A borítóképen: Fazekas Róbert)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában