turizmus

2021.07.01. 09:00

Erősítették a turizmust Bodrogolasziban

Minőségi szállás­hellyel gazdagodott ­Bodrogolaszi.

Bódisz Attila

Fotó: Prokop Viktor

Átadták a Fekete Gólya Oktatási Központ és Bakancsszállást Bodrogolasziban. A mintegy 50 millió forintos pályázati támogatást az önkormányzat további közel nyolcmillió forinttal toldotta meg, ennek eredményeként készült el a beruházás. A településen és a térségben egyre több az aktív kikapcsolódást kereső turista, számukra nyújt minőségi pihenést a szálláshely, az iskolás táborozóknak pedig lehetőséget arra, hogy megismerjék Zemplén állat- és növényvilágát.

A magyar emberek egyre nagyobb hányada tervez aktív turisztikai programot – Révész Máriusz

„A fejlesztés bevételforrást jelent a helyieknek, lehetőséget a felnövekvő generációnak” – mondta az átadáskor dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő. Hozzátette: még 2010-ben elhatározták, hogy Zemplénben az egyik fő fejlesztési irányvonal a turizmus lesz, és annak minél több ágát szeretnék meghonosítani a számtalan lehetőséget kínáló térségben. Fontos, hogy az ökoturizmussal jól összekapcsolható bakancsos vagy aktív turizmus ne a lerobbant erdei házakról és elhasználódott matracokról szóljon, hiszen ez a közeg is megkívánja a minőségi szálláshelyet. Ezt az igényt igyekszik kielégíteni a bodrogolaszi önkormányzat – tette hozzá a képviselő.

Kiemelte: az épület még fejlesztésre szorul, de már most azt a színvonalat kínálja, ami Európa más részein is megállja a helyét.

Befejezésre vár

„Zemplén még mindig egy felfedezetlen, páratlan természeti értékekkel rendelkező, nagy lehetőségeket tartogató térség” – közölte Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az eseményen. Hozzáfűzte: azok, akik a Bodrogon vízitúráznak, egyre több minőségi szálláshellyel találkoznak, ebbe a sorba illeszkedik a bodrogolaszi létesítmény is.

Elmondta azt is: egy tavaly elvégzett közvélemény-kutatás szerint a magyar emberek egyre nagyobb hányada tervez aktív turisztikai programot a nyaralás idejére. Ezért is fontos ezeknek a lehetőségeknek a fejlesztése – mondta.

Kovács József, Bodrogolaszi polgármestere a beruházás okairól szólva kifejtette: településük és környezete páratlan természeti kincsekkel rendelkezik, amelyeket jól kiegészítenek az épített örökségek, például a templomok. Fontosnak tartják, hogy a hozzájuk látogatók megfelelő környezetben töltsék el azt az időszakot, amíg Bodrogolasziban tartózkodnak. Igyekeznek programokat is kínálni a turistáknak, erre szolgál az épületben kialakított infrastruktúra, egyebek mellett az oktatóterem, ahol a vendégek el tudnak mélyülni a Bodrog folyó természeti környezetéhez köthető információkban, érdekességekben. Bemutatják egyebek mellett azt is, hogy milyen egy vízparti településen együtt élni az árvizekkel. Az épület környezetének befejezéséhez még térburkolást, filagóriák építését és egy fűszernövényekkel teli kiskert kialakítását tervezik. Szeretnének építeni egy olyan sütödét is, ahol a helyi termékeket tudnák megkóstoltatni a vendégekkel – jelentette ki a polgármester.

(A borítóképen: Minőségi pihenést nyújt a szálláshely)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában