Pont Ott Party

2021.07.23. 14:00

Együtt várták a ponthatárhúzást Miskolcon

Pont Ott Party néven felvételi ponthatárváró bulit szervezett a miskolci önkormányzat csütörtök délutánra a Szinva teraszra.

Bacsó István

Fotó: Bujdos Tibor

A fővároson kívül hét vidéki helyszínen bulizhattak együtt a fiatalok a ponthatárhúzás napján vagy inkább már estéjén.

„Szerintem meglesz”

Miskolc önkormányzata, összefogva a Helynekem étteremmel és a Rádió M-mel, délután két órától este tízig tartó fergeteges ünneplést szervezett a szép helyszínre.

Több standon várták a leendő hallgatókat és érdeklődőket a Miskolci Egyetemtől a Mathias Corvinus Collegiumig, és nem mellékesen öt népszerű zenekar fokozta a hangulatot, köztük a Z!ENEMi és a Sky Fanatic. Zengett is a placc rendesen, odavonzva a környék apraját-nagyját. Igazi városi ünnepet kialakítva.

Ahogy gyülekeztek a leendő egyetemisták, néhányukat megkérdeztünk arról, hová készülnek, milyen reményekkel számolják a perceket.

A protekcióm az a tudás, ami a fejemben van – Tardi Roland

„Budapestre készülök a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre, kommunikáció és médiatudomány szakra. Jó reménnyel várakozom, mert nagyon jól sikerült az érettségim, 468 pontom van, szerintem meglesz!” – mondta Hornyák Flóra, aki a Fráter György Katolikus Gimnázium volt diákja. Van azért B terve is, a Miskolci Egyetem jogi kara. Barátnője, Zentai Berta a Miskolci Egyetemet jelölte meg első helyen, méghozzá a Gépészmérnöki és Informatikai Kart. Mivel sok pontja van, ő sem izgult nagyon. Választását azzal indokolta, hogy érdekli a technológia, új dolgok létrehozása, és az sem mellékes szempont, hogy sok olyan vállalat van már a környéken, amelyek vadásznak a mérnökökre.

Szabó Alexandra, a Lévay József Református Gimnázium volt diákja programtervező informatikus szeretne lenni, ezért a Miskolci Egyetemre adta be a jelentkezését. Jól megy neki a matek és az informatika, a pontjai is megvannak hozzá, így továbbtanulási álma megvalósulhat.

„Mezőkövesdre jártam a Szent László Gimnáziumba, mezőkeresztesi vagyok, és a Miskolci Egyetemre jelentkeztem programtervező informatika szakra. Korábban részt vettem az egyetem által szervezett programokon, és nagyon szimpatikusak voltak. Családcentrikus is vagyok, ezért nem mennék távoli egyetemre” – osztotta meg velünk Berecz Antónia.

A sikerben bízva

Két másik, „exfráteres” barátnő szintén együtt várta az eredményt.

Nagy Csenge elmondta, hogy a Miskolci Egyetem vegyészmérnöki karát célozta meg, mert nagyon érdekli a kémia. A 453 pontjával együtt is izgul, bár így nincs miért, tavaly háromszáz pont alatt volt a határ ezen a szakon.

Bencze Evelintől megtudtuk, hogy a 422 pontjával jelentkezett a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karára. A tavalyi határ 401 volt, így neki több oka van az izgalomra, de bízik a sikerben.

Százból száz

De nem csak a most érettségizettek akarnak továbbtanulni.

Tardi Roland éppen befejezte a tanárképzőt a Miskolci Egyetemen, és politológia mesterszakra készül. Ő már öregdiákként maradna tovább az egyetemen. Izgalommal várta a számokat. Közben nosztalgiázik is kicsit – mondta. Szerinte nincs protekciója azért, mert már az egyetem hallgatója, de szüksége sem lenne rá, mert bőven meglesz a szükséges pontszáma. Száz pontból száz pontja van. „A protekcióm az a tudás, ami a fejemben van.”

(A borítóképen: A miskolci Pont Ott Partyn, a Szinva teraszon sokan vártak a ponthatárhúzásra)

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-miskolci-egyetem-ponthatarai-5658731/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában