Nyolcszáz éves fennállás

2021.07.27. 18:30

Együtt munkálkodnak, szórakoznak Ábrányban

Nyolcszáz éves fennállását ünnepli ebben az évben a település.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Operett- és musicalgálaesttel, valamint a Csárdáskirálynő bemutatójával vette kezdetét Bükkábrányban a település nyolcszáz éves fennállását ünneplő programsorozat július második hétvégéjén. A Pesti Művész Színház elő­adásainak jótékony célja is volt, a támogatói jegyeknek köszönhetően a bükkábrányi oktatási-nevelési intézmények alapítványai több mint 780 ezer forinthoz jutottak. A gálán egyébként fölcsendült Bükkábrány dala is, amelyet egy új, helyi zenekar komponált.

A programsorozat szombaton családi nappal folytatódott a Szép Pál Sporttelepen, délelőtt tíztől főzőverseny kezdődött, délután megnyitóval, Kaczor Feri, a Groovehouse és az Ak26 fellépésével folytatódott, majd retró partira várták a helyieket. Szalai Szabolcs polgármester szerint az év folyamán még több eseményt is szerveznek, a befejeződő fejlesztések átadásai, közösségi programok színesítik majd az évet, hiszen tudnak együtt munkálkodni és szórakozni az ábrányiak.

(A borítóképen: Nem volt hiány fellépőkben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában