beruházás

2021.07.20. 17:30

Egyre több a csomag, bővíteni kell a kapacitást

Mintegy 1,7 milliárd forint értékű beruházással épít új logisztikai üzemet a Miskolc-Alsózsolca Ipari Parkban a Magyar Posta az MPL+ csomagszállító üzletága kiszolgálására.

Bacsó István

Menyhárt Zoltán, Csöbör Katalin és dr. Juhász Edit

Fotó: Bujdos Tibor

Az üzemcsarnok átadása – amelynek vázszerkezete már részben elkészült – jövő év elején várható. Második ütemben 2022 folyamán automata csomagszortírozó rendszert is telepítenek majd a depóba – tudtuk meg az alapkőletétel alkalmából tartott sajtótájékoztatón hétfőn, amelyen részt vett dr. Juhász Edit, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkára, Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője, Menyhárt Zoltán, a Magyar Posta Zrt. logisztikai fejlesztési igazgatója, valamint Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke és Szilágyi László polgármester.

„A mai alapkőletétel egy újabb fontos mérföldköve a Magyar Posta stratégiai jelentőségű MPL+ logisztikai projektjének, amely a társaság versenyképességének megőrzése, valamint csomaglogisztikai rendszerének modernizálása érdekében indult. A magyar állam mint tulajdonos részéről elvárás a Magyar Posta felé, hogy a belföldi csomagpiac első számú szolgáltatójává váljon. Éppen ezért minden rendelkezésre álló eszközzel támogatjuk a társaság azon törekvéseit, amelyek a logisztika fejlesztésére, a szolgáltatásés termékportfólió megújítására irányulnak” – mondta nyitóbeszédében dr. Juhász Edit államtitkár.

A térség érdekében is

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: „Az 1,7 milliárd forintból megvalósuló beruházás nemcsak Alsózsolca, hanem hosszú távon a térség érdekeit is szolgálja majd. Borsod megyében soha nem látott mértékű infrastrukturális fejlesztés zajlik jelenleg, amely a Magyar Posta mindennapi munkájára is hatással lesz, hiszen az utak átadását követően lerövidülhetnek a kézbesítési idők. Hamarosan átadjuk a Miskolc–Kassa autópályát, épül az Y-híd Miskolcon, Szirmabesenyőnél egy körforgalmat alakítanak ki, néhány nappal ezelőtt pedig újabb miskolci úthálózat-fejlesztési javaslatomat támogatta a kormány.”

A Miskolci Logisztikai Üzem 2020-ban csaknem 2 millió csomagot dolgozott fel, és mintegy 450 ezer csomagot kézbesített, ami azt jelenti, hogy naponta átlagosan csaknem kétezer darab küldeményt kézbesítettek a munkatársak. Az üzem látja el csomaglogisztikai szolgáltatással Borsod-Abaúj-Zemplén megye 358 településének csaknem 700 ezer lakosát – ismertette Menyhárt Zoltán, a Magyar Posta Zrt. logisztikai fejlesztési igazgatója, hozzátéve: a fejlesztéseket az elmúlt években, különösen a pandémia ideje alatt többszörösére megnövekedett csomagforgalom indokolja.

(A borítóképen: Letették hétfőn a postai depó alapkövét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában