látogatás

2021.07.18. 07:00

Bike Safe program a kazincbarcikai Sport Táborban

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberei, és iskolaőrei 2021. július 15-én a helyi Sport Táborba látogattak el, ahol a gyerekek többek között megismerkedhettek a Bike Safe programmal is.

Forrás: police.hu

A kerékpárok regisztrálása mellett hasznos tanácsokat kaptak a nyár esetleges veszélyeivel kapcsolatban, interaktív beszélgetés keretében tanulták meg, hogyan kell elkerülni az áldozattá válást. Ezen kívül szituációs gyakorlatokon keresztül megtanulták, hogy baj esetén milyen információkat kell elmondani a 112-es segélyhívó vonal hívása esetén.

A Bike Safe program keretében az országos nyilvántartási rendszerbe vételhez a rendőrök lefényképezték a kerékpárokat, rögzítették a járművek egyedi jellemzőit, és a tulajdonosok adatait. A regisztrált bicikliket végül egy matricával látták el, amely azt jelzi, hogy a kétkerekű már szerepel az adatbázisban. A Bike Safe célja, hogy lopás esetén a jelölés segítse a keresett kétkerekű azonosítását, vagy a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsaikat:

  • Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja őrizetlenül!
  • Mindig válasszanak olyan zárat és hozzá tartozó láncot, fém hevedert, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!
  • Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyják a biciklit!
  • A kerékpáron ne hagyjanak értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!
  • Regisztráltassa biciklijét a rendőrség által indított országos BikeSafe programban!
  • Ha minden óvatosság ellenére ellopják a kerékpárját, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában