Miskolc

2021.07.24. 14:00

A rendteremtést várja a Fidesz–KDNP miskolci frakciója a városvezetéstől

A baloldali városvezetés alkalmatlan a közrend fenntartására a Fidesz–KDNP miskolci képviselőcsoportja szerint.

Fotó: Kozma István

Sok a bűneset, és jelentősen csökkent a miskolciak szubjektív biztonságérzete. Erről Hollósy András, a helyi Fidesz–KDNP-frakció szóvivője beszélt az Újgyőri főtéren tartott pénteki sajtótájékoztatóján. Szerinte arra lenne szükség, hogy a baloldali városvezetés felszámolja azokat a gócpontokat, ahol napi rendszerességgel zaklatják a tisztességes járókelőket, sokszor agresszíven és bandákba verődve.

– Megnőtt a közterületeken tapasztalt bűnesetek száma az elmúlt időszakban Miskolcon – kezdte Hollósy András. – Emellett kutyatámadások, aluljáróban történő atrocitások, köztéri verekedések, agresszív kéregetés is tapasztalható a városban – sorolta az eseteket.

– A városlakók szubjektív biztonságérzete is jelentősen csökkent, amióta a rendészet létszáma zuhanórepülést vett. Rendészeti forrásaink szerint alig egy év alatt csaknem 40 fővel csökkent az állomány létszáma. Információink alapján a korábban jól működő rendész-rendőr párost sem sikerül mindig felállítani, előfordult többször már, hogy nincs rendész a rend­őr mellett. Az év elején megszüntették a lovas mezőőrséget is, de szerencsére rájöttek, hogy nélkülük nem felügyelhetőek megfelelően a külterületek és a zártkerti ingatlanok, így ezt nagy nehezen, de visszaállították – hangsúlyozta a politikus.

– A baloldali városvezetés sorra bizonyítja, hogy alkalmatlan Miskolc irányítására és a közrend fenntartására. Sajnos itt az eredménye annak, hogy megint a miskolciakon akarnak spórolni, az ő megkérdezésük nélkül – mondta Hollósy András, aki szerint a tényleges problémák megoldása helyett látszatintézkedések zajlanak a városban, immár csaknem két éve. – Örülünk a virágkaspóknak, de nagyobb szükség van élhető és tiszta belvárosra.

Szerinte nem türelmi zónára van szükség, hanem arra, hogy felszámolják azokat a gócpontokat, például az Újgyőri főtér környékén, ahol napi rendszerességgel zaklatják a tisztességes járókelőket, bandákba verődve agresszíven kérnek cigarettát és pénzt, majd pedig megfenyegetik azokat, akik nem kívánnak vagy nem tudnak segíteni.

– A kéregetők egyre több helyszínen jelennek meg, a főutcán már rendszeresen. A Fidesz–KDNP miskolci frakciója azt javasolja, hogy első körben azokat a gyülekezőhelyeket és pontokat szüntesse meg a városvezetés, ahol az agresszív kéregetők nagyobb számban csoportosulnak. Véleményünk szerint ez nem pénz, hanem akarat kérdése. A miskolciak ugyanis többet érdemelnek: élhető mindennapokat és biztonságos, rendezett városképet – tette hozzá.

(A borítóképen: Hollósy András, a miskolci Fidesz–KDNP-frakció szóvivője a rendteremtés érdekében fogalmazta meg sajtótájékoztatóján az elvárásaikat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában