Különleges piknik

2021.06.03. 09:00

Újhelyben készülnek a nyári programokra

Megrendezik Sátoraljaújhelyen, Széphalomban a város közkedvelt rendezvényét, a vadételfőző versenyt, de a járványügyi körülmények miatt másképp, mint azt az emberek megszokták – közölte Dankó Dénes a város alpolgármestere.

Bódisz Attila

Mint elmondta, a korábbi években jelentős közönséget vonzó, nemzetközi vonzerővel és komoly hagyományokkal rendelkező eseményt lehet, hogy ezúttal nem is versenyként, hanem jóval kisebb léptékben, egyfajta különleges piknikként rendezik meg. A pontos részleteken még dolgoznak a szakemberek.

A további nyári rendezvényekről szólva kifejtette: a nyári néptánc- vagy össz­művészeti fesztivált – ami tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt – idén is csökkentett tartalommal, augusztus 20-ához igazodva, az ünnep előtti hetekben reményeik szerint meg tudják majd rendezni. Beszélt arról is, hogy már egyeztettek Turjányi Miklóssal, a Zempléni Fesztivál fesztiváligazgatójával is, amelyből az derült ki, hogy a térség legjelentősebb kulturális rendezvényének szervezői készülnek a fesztivál megrendezésére. Ennek keretében szeretnék megrendezni a városháza dísztermében a már hagyományos kávéuzsonnát, az épület belső udvarán megszokott szabadtéri koncertet, és lesz még esemény a Kossuth Lajos Művelődési Központtal közös szervezésben is – mondta Dankó Dénes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában