Cikkajánló

2021.06.25. 23:51

Szabadulnának már a kamionoktól

Erről is olvashattok holnap bővebben a portálunkon.

Csökkenő kamionforgalom, biztonságosabb és gyorsabb közlekedés. Ezt várják az épülő M30-as gyorsforgalmú út mentén fekvő települések polgármesterei. Kétségtelen, lesznek vesztesei is sztrádának, például a két lehajtó között található üzletek, cukrászdák és egyéb szolgáltatók.

Szikszó polgármestere, Sváb Antal azt mondta az Északnak, jelenleg napi 4 ezer kamion halad keresztül a városon. Ez a közvetlenül a 3-as út mellett fekvő házakra és intézményekre hatalmas terhet ró, ezért óriási könnyebbséget jelent majd, ha átadják az autópályát. Jelenleg gyalogosan is elég nehéz és veszélyes átjutni a 3-as úton a város egyik részéből a másikba.

Encs számára óriási lehetőséget jelenthet gazdaságilag és társadalmilag is az autópálya megépítése, jelentette ki Mikola Gergely, a város polgármestere. Amiben lehetőséget lát, hogy 20-20 percre csökken a távolság a két nagyvárostól, Kassától és Miskolctól.

Becse Csaba, Hidasnémeti polgármestere is a gyorsaságot emelte ki az M30-as legfőbb erényeként. Mint fogalmazott, jelenleg másfél óra az út Miskolcig, ami fél órára csökkenhet a sztráda átadás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában