Foglalkoztatási Paktum

2021.06.30. 19:00

Segítették a munkába állást

A Foglalkoztatási Paktum programjainak célja, hogy minél több inaktív munkavállalónak esélyt teremtsenek a munka világába való visszatérésre a térségben.

Bacsó István

Dr. Koncz Zsfia

Fotó: Bujdos Tibor

Projektzáró rendezvényt tartottak Hernádnémetiben kedden, ahol az előadók áttekintették azt a munkát, amit az elmúlt négy évben Onga önkormányzata a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatallal, illetve a környező településekkel – köztük a projektben szintén részt vevő hernádnémeti önkormányzattal – közösen elvégeztek annak érdekében, hogy javítsák a térség foglalkoztatási helyzetét.

Az „Onga és Térsége Helyi Foglalkoztatási Paktum” képzési és foglalkoztatási programokkal segítette a hátrányos helyzetű álláskeresők, a megváltozott munkaképességű munkavállalók, közfoglalkoztatottak és egyéb inaktívak munkaerőpiaci elhelyezkedését. A projektbe tavaly novemberben bekapcsolódott BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség által nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatások is növelték az elhelyezkedés esélyét.

Értékelték, megvitatták

A zárórendezvényen szakértői kerekasztal-beszélgetés és előadások keretében értékelték a vállalások sikeres teljesítését, az érintett közreműködők és a sajtó képviselőinek jelenlétében. Megvitatták többek között, hogy melyek azok a sikeres eszközök, amelyekkel a még mindig nagy számban meglévő inaktív réteg mozgósítható és újra integrálható a munkába, mindenekelőtt a versenyszférába.

A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, aki hangsúlyozta, hogy ennek az együttműködésnek a keretében, amelyben önkormányzatok, vállalkozások, civil szervezetek és különböző szakértők vettek részt, kettőszázharminc főt sikerült támogatni abban, hogy elhelyezkedjen a munka világában. „Ebben a térségben különösen fontos, hogy az embereket segítsük munkához jutni és ez által az önálló jövedelem megszerzésében” – mondta.

A projektbe tavaly novemberben bekapcsolódott BORA 94 ügynökség vezetője, Lenártek András elmondta, hogy az ő feladatuk lett a paktum finisének koordinálása és megszervezése. A fő cél az volt, hogy a hátralévő időben minél több embert vonjanak be a munkaerőpiaci szolgáltatásokba. Ami a mentorálástól kezdve az önálló álláskeresésre történő felkészítésig sok ismeret átadását jelentette az érintettek számára.

Dr. Menyhárt Szabolcs, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának vezetője pedig számszerűsítve mutatta be az elért eredményeket a közönségnek.

A 2017 márciusában indult program 2021. június 30-án zárul. A szervezők reményei szerint a megkezdett programok egy új pályázat támogatásával folytathatók lesznek.

(A borítóképen: Dr. Koncz Zsófia kiemelte: a program révén 230 embert tudtak segíteni a munkába állásban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában