fűnyírás

2021.06.27. 11:00

Pénzbüntetést kaphat az, aki nem vágja le a füvet

Az arnóti ingatlantulajdonosok túlnyomó többsége rendszeresen levágja az ingatlanja előtti közterületen a füvet, gondoskodik a lakókörnyezete tisztántartásáról, ezt ezúttal is köszönik mindenkinek.

Kevesen, de sajnos vannak olyanok, akik ennek nem tesznek eleget, szemmel látható, hogy több helyen a fűnyírás ebben az évben még szinte egyetlen alkalommal sem történt meg. Különösen az ő figyelmüket hívjuk fel az alábbi önkormányzati rendeletre, amely akár 150 ezer forintos pénzbírság kiszabását is lehetővé teszi. Jegyző úr a felszólításokat részükre már kiküldte. Önkormányzatunk nem szeretne élni a szankció eszközével, de ha szükséges, pénzbüntetés kiszabására is sor kerülhet az érintettek vonatkozásában.

Arnót község Önkormányzata Képviselő-testületének a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 12/2015.(VI. 24.) önkormányzati rendelet 5 §.-a szerint a „közösségi együttélés alapvető szabályaiba ütköző magatartást követ el az ingatlantulajdonos vagy az ingatlant egyéb jogcímen használó, aki az ingatlanának rendben tartásáról, tisztántartásáról, gyommentesítéséről, allergén növények kiirtásáról nem gondoskodik, ingatlanán hulladékot raktároz, magatartásával a rovarok és a rágcsálók elszaporodását elősegíti) – mely alapján az ingatlantulajdonos az általa használt ingatlant és környékét köteles oly mértékben tisztán és rendben tartani, hogy annak rendezetlensége ne zavarja a környéken élőket. A rendeletben meghatározott a közösségi együttélés alapvető szabályaiba ütköző magatartás elkövetőjével szemben a 10 §. szerint „százötvenezer forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki, amely megismételhető.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában