cikkajánló

2021.06.27. 21:32

Nem kellett nyelvvizsga idén a diplomához

20200408 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország A korona vírus miatt eltörlik a nyelvvizsga kötelezettséget a diplomákhoz az idén államvizsgázóknál.

Fotó: Kozma István

Csakúgy mint tavaly, a kormány az idén is engedélyezi, hogy azok a végzős hallgatók is átvehessék diplomájukat, akik nem rendelkeznek nyelvvizsgával. Az intézkedés azokat érinti, akik augusztus 31-éig befejezik felsőoktatási tanulmányaikat.

A Miskolci Egyetemen összesen 380 hallgatót érint a döntés, tudtuk meg M. Szűcs Pétertől, az intézmény kommunikációs vezetőjétől. Közülük a legtöbben, körülbelül 90 hallgató, a Gazdaságtudományi Karon tanult, de a Gépészmérnöki és Informatikai karon is magas azok száma, akik a záróvizsgáig nem szerezték meg a nyelvvizsgájukat.

– Az elhelyezkedéskor a nyelvvizsga számít, és fontos dolog – jelentette ki Dabasi Halász Zsuzsanna, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának egyetemi docense. Minél több nyelvet tud valaki, annál jobb esélye van egy állás betöltésére.

Cikkünk rövidesen olvasható portálunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában