fejlesztés

2021.06.18. 13:30

Minőségi szintet lépett az óvoda Ragályon

Több mint 30 millió forintból fejlesztették a ragályi óvodát.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Az európai uniós forrásból megvalósult fejlesztés számos területen érintette a régi épületet, amely most már egyértelműen megfelel a modern kor követelményeinek. Az épület általános állagmegóvó és állagjavító, valamint energetikai korszerűsítésen esett át, az utcai kerítést és a játszóudvart is felújították a projektnek köszönhetően.

Modern tetőszerkezet

– Megtörtént a tetőhéjazat cseréje és a tetőszerkezet utólagos hőszigetelése, a fedést pedig fémlemezzel oldotta meg a kivitelező – tette hozzá a helyszínen Perczel Sándor, a település polgármestere. – Hőszigetelték a homlokzatot, a magasabb, félnyeregtetős épületrészek kopolit üveg bevilágítóit lecserélték, és hőszigetelő üvegezéssel ellátott fix ablakokat építettek be. Csakúgy, mint máshol, Ragály életében is rendkívül fontosnak számítanak ezek a munkák. Lényeges, hogy haladjunk a korral, megteremtsük azokat a feltételeket, amelyeket a lakosaink, a gyermekeink megérdemelnek.

Ragály polgármestere hangsúlyozta azt is, hogy az utcafronti kerítést felújították, az udvarban kialakítottak egy új játszóteret, és több új játékot is beszereztek. A pályázat során épületvillamossági és épületgépészeti felújítások is megvalósultak.

– A beruházással az volt a célunk, hogy növelni tudjuk a társadalmi kohéziót, illetve a település népességmegtartó erejét, ami rendkívül fontos a kisebb települések esetében – tette hozzá dr. Bárdosné Dudás Viktória projektmenedzser. – Lényeges volt az is, hogy a fiatal, kisgyermekes családok megfelelő minőségű szolgáltatást kapjanak. Ennek a járásnak, a régiónak ugyanis folyamatosan előre kell lépnie abban, hogy a családok számára javuljanak a szolgáltatások. Az óvoda esetében megtörtént.

(A borítóképen: Küllemében is nagyot lépett a ragályi óvoda)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában