vastagon fogott a ceruza

2021.06.11. 14:00

Mélyen a zsebünkbe kell nyúlni egy ellipsumos fürdőzésért

Az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő üzemeltetői nem siették el a tarifák nyilvánosságra hozását. Érthető, hogy miért...

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

„Elképesztő, hogy 8800 forintot kell fizetni, hogy egész napra bemehessek az Ellipsumba”

– fogalmazott Nagy Gábor, aki nem miskolci, de itt dolgozik és az egyik városkörnyéki településen él családjával.

– Ha az egész család el akar menni fürdeni, akkor meg majdnem 24 ezer forint csak a belépő. Én elhiszem, hogy korszerű és csodálatos, de erre nincs pénzünk. Az a történet jut eszembe, amikor az autókereskedő megpróbált egy 15 milliós autót rátukmálni egy vevőre azzal, hogy hatalmas kedvezménnyel 10 millióért már elviheti. A vevő széttárva a karját közölte, hogy akkor a szalonban marad a 10 milliós kocsi, mert neki még 5 milliója is csak úgy van, hogy mindent összerakott a család, amit csak lehetett. Szóval így nem megyünk mi az Ellipsumba, mert nem futja a belépőre. És akkor még nem ittunk, nem ettünk bent semmit…”

Árak az egekben

Az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő 13 milliárd forintos állami beruházás keretében épült fel, és valóban korszerű vízi élményekkel várja azon látogatóit, akik képesek megfizetni a tarifákat. Azokat a tarifákat, amelyeket a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő Miskolci Fürdők Kft. határozott meg. Természetesen – ahogy az élményfürdő megnyitásának előkészítése – ez sem ment gyorsan és zökkenőmentesen.

Azt már jó egy hete tudhattuk, hogy június 12-én nyílik az Ellipsum, arra viszont múlt péntekig várnunk kellett, hogy arról is információ legyen, mennyiért mehetünk be az új komplexumba. A Miskolci Fürdők Kft. honlapján semmiféle információ nincs a vadonatúj fürdőről, és az Ellipsum oldala is csak egy visszaszámlálót tartalmaz, amelyből a látogató azt tudhatja meg, mennyi idő van még hátra a nyitásig.

Az árakat csak a Face­bookon aktívan jelen lévők tudhatták meg. A tarifatáblázatot egy bejegyzéshez fűzték hozzá kép formátumban. Azóta persze több helyen tovább osztották mint afféle riadólánc.

Jogos a felháborodás

A riadónak meg is volt az oka, mert a táblázat igencsak borsos árakat tartalmaz. Az új fürdő megnyitását várva váróknál leverték a biztosítékot a tarifák. Bizonyossá vált, hogy igencsak mélyre kell nyúlnunk a zsebünkben, ha az Ellipsumban szeretnénk fürdőzni. A Facebook társadalma – ki-ki vérmérséklete szerint – nem nagyon rejtette véka alá véleményét. Sokan kilátásba helyezték, hogy akkor inkább elmennek a közeli fürdőkbe, ahol van csúszda, hullámfürdő és wellnessrészleg is – lényegesen olcsóbban.

Még az olcsó sem olcsó

Mellékelt grafikonunkban összegyűjtöttük az országrész és a főváros néhány ismert és közkedvelt élményfürdőjének legfontosabb belépődíjait. Jól látható, hogy az Ellipsum tarifái a legmagasabbak. Feltehetően az ideérkező idegenek pénztárcájához mérték a belépődíjakat.

Különböző elvek alapján és mértékben adnak kedvezményeket a fürdők a helyben lakók számára. Miskolcon már az építkezés közben volt olyan lakossági fórum, ahol kérdés nyomán ígéret hangzott el ezzel kapcsolatban. Ilyen módon az ígéret betartatott, hiszen az úgynevezett Miskolc Pass Classic kártyával rendelkezők kedvezménnyel juthatnak be az Ellipsumba, ám a kedvezmény csak az úgynevezett „all in” jegyekre vonatkozik. Így számolva a 8800 forint helyett 6160 forintba kerülő felnőttbelépő nem tekinthető olcsónak.

Sok helyen elég a lakcímkártya a kedvezményhez, Tiszaújvárosban például még egy fokozat létezik, a városkártyával bírók még olcsóbban fürdőzhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában