autópálya

2021.06.22. 16:00

Már a forgalomra vár az M30-as sztráda

2019 ta­vaszán indultak el a konkrét munkák az M30-as autópálya Miskolc–Tornyosnémeti szakaszának építésénél, az eltelt több mint két évben pedig gőzerővel dolgoztak a kivitelezők a három szakaszra bontott, majd 57 kilométeres ­sztrádaépítésen.

Horváth Imre

Fotó: Vajda János

Az arra közlekedők egy jó része már hónapok óta használja az épülő M30-as autópálya egyik új szakaszát, amely mostanra az úgynevezett „A” szakasz további részével is készen áll a forgalomra. Ez pedig a miskolci, 306-os elkerülő, amelynek egy része a turbókörforgalomtól – amely az autópálya eddigi végpontja volt – a közben megépült, úgynevezett „trombita” csomópontig része lett az autópályának.

Az egykori elkerülő ezen a szakaszon kétszer két sávosra bővült, és mostanra minden munkálat elkészült a pályatesten és környékén is, így a hétvégén már kikerültek a tájékoztató táblák is, amelyek jelzik, hogy hamarosan erre lehet majd közlekedni Tornyosnémeti felé. Egyben a nagyjából két hónapja tartó lámpás forgalomirányítás, terelés is megszűnt, méghozzá hetekkel hamarabb, mint ahogy azt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. előre jelezte még áprilisban az Északnak.

A további szakaszokon viszont még dolgoznak, és terelésekre is szükség lesz. A tervezett nyomvonal ugyanis több helyen keresztezi a 3. számú főutat, illetve több helyen a végleges nyomvonal a jelenlegi főúti nyomvonal felhasználásával, a főút átépítésével valósul meg. Emiatt több ütemben, több települést érintően (No­vajidrány, Garadna, Hidasnémeti, Tornyosnémeti) a főúti forgalom a települések belterületi szakaszára lesz terelve.

(A borítóképen: A hétvégén már kikerültek a tájékoztató táblák)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában