tömegközlekedés

2021.06.16. 08:00

Javul Onga és a Bükk elérhetősége

A nyári menetrend bevezetésével Miskolcról javul Onga és a Bükk hegység elérhetősége is – a Bükk-fennsík a fővárosból már közvetlen járattal is megközelíthető.

20210329 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Volán buszra felszállók Miskolcon.

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

2021. június 16-tól a Miskolc–Onga útvonalon új, ütemes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. A járművek egész nap egyenletes elosztás szerint közlekednek, munkanapokon napközben óránként, csúcsidőben 20 percenként indulnak, hétvégén pedig több járat közlekedik.

Az autóbuszok minden órában óra 50-kor indulnak Miskolc, autóbusz-állomásról és óra 45-kor Onga, kultúrháztól, a Volánbusz munkanapokon eggyel, vasárnap hárommal bővítette a járatok számát. Munkanapokon a délutáni csúcsidőben Miskolcról Ongára alapesetben 30 percenként, tanítási időszakban ennél sűrűbben, 14 és 15 óra, illetve 16 és 17 óra között 20 percenként indulnak a járatok.

Fotó: Volánbusz

A reggeli csúcsidőben Ongáról Miskolcra egyenletesebb elosztás szerint biztosított az eljutás, így tanítási napokon 6:25-kor, 6:45-kor, 7:05-kor és 7:25-kor indul autóbusz a megyeszékhelyre.

Átszállásmentesen Ócsanálosra

A szomszédos település, Felsőzsolca elérhetőségének javítása érdekében tanítási napokon reggel egy, délután két járat Felsőzsolca, Hősök tere megállóhely érintésével közlekedik.

Miskolcról Ócsanálosra munkanapokon 19:50-kor már átszállásmentesen lehet eljutni.

A hétvégén is egyenletes elosztás szerint közlekednek az autóbuszok: szombaton óránként, vasárnap alapesetben kétóránként, a délutáni időszakban ennél sűrűbben, óránként indulnak, ezzel is javítva a térségben élők mobilitási lehetőségeit.

Szombatonként – a vasárnapokhoz hasonlóan – a Miskolcról Gesztely–Hernádnémeti irányába 20:50-kor közlekedő autóbusz Onga, kultúrház megállóhely érintésével közlekedik, ezzel kétóránkénti egyenletes eljutást biztosítva a vasárnap esti időszakban.

Vasárnap délután az Onga és Miskolc között közlekedő járatok közül kettő Miskolc, Tiszai pályaudvar érintésével közlekedik, átszállást biztosítva a Debrecen és Budapest irányába közlekedő InterCity-járatokra.

Új járatok a bükki kiránduláshoz

Az új menetrend a kirándulóknak is kedvez a térségben: 2021. június 16-tól augusztus 31-ig hétvégente új, a Bükk-hegység egyik kedvelt turisztikai célpontját kiszolgáló menetrend szerinti autóbuszáratok közlekednek Miskolcról Bánkútra. A járatok Miskolc, Tiszai pályaudvarról 8:40-kor és 14:40-kor, míg Bánkútról 10:10-kor és 16:10-kor indulnak, csatlakozást biztosítva a Budapest és a Nyíregyháza felől érkező, illetve induló InterCity vonatokhoz egyaránt.

A Bükk-hegység és a főváros autóbuszos kapcsolatának javítása céljából szabad- és munkaszüneti napokon az Eger és Miskolc között a Bükk-hegységen át közlekedő, idegenforgalmi igényeket kiszolgáló járatok a továbbiakban meghosszabbított útvonalon, Budapest – Eger – Bükkszentkereszt – Lillafüred – Miskolc útvonalon közlekednek. Ezáltal a fővárosból közvetlenül elérhetővé válik a Bükk-fennsík déli oldala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában