Röviden

2021.06.14. 18:04

Iskolai menza nyílik Szendrőn

Hálaadó áhítat után mutatták be a Szendrői Református Általános Iskola és Óvoda új konyháját.

Detzky Anna

Riz Gbor, a trsg orszggylsi kpviselje, a nyugat-borsodi trsg szakkpzsi rendszernek s helyi munkaer-gazdlkodsi rendszere egyttmkdsnek fejlesztsrt felels miniszteri biztosa

Fotó: Vajda János

A modern kor elvárásainak megfelelő konyhát és multifunkcionális termet alakítottak ki a Szendrői Református Általános Iskolában és Óvodában, amelyet június 14-én, hétfőn, ünnepélyes keretek között mutattak be. Az épületbejárást és állófogadást, áhítat előzte meg a szendrői református templomban.

– Európai uniós támogatással, 455 millió forintból valósult meg a beruházás, amelyhez egy tornaterem is hozzátartozik. Ennek kialakítása még folyamatban van, augusztusban tudjuk majd átadni – mondta Benke András református lelkész, a fenntartó Szendrői Református Egyházközség képviseletében. – Most az új konyhát mutattuk be, amire a támogatás egy harmadát fordítottuk. A működési engedélyt ehhez is augusztusban kapjuk majd meg. Az eszközbeszerezés részeként a 21. századnak megfelelő háztartási gépeket, sav- és rozsdamentes edényeket és evőeszközöket szereztünk be.

Bővebb cikkünket és fotógalériánkat hamarosan megtalálják portálunkon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában