Ellipsum Élmény- és Strandfürdő

2021.06.12. 09:00

Huszonegyedik századi élményfürdő Miskolcon

Az Ellipsum fürdőkomplexummal Miskolc Európa fürdőturizmusának élvonalába jutott el.

Szaniszló Bálint

Fotó: Vajda János

„Miskolc és a régió számára egy újabb kulcsfontosságú beruházás készült el, amellyel a térség tovább gazdagszik” – jelentette ki dr. Varga Judit igazságügyi miniszter a miskolctapolcai Ellipsum Élmény- és Strandfürdő pénteki megnyitásán. Így folytatta: „Bár Magyarországnak nincsenek tengerei, mégis víz- és fürdőnagyhatalom vagyunk. Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy ahol csak lefúrunk a földbe, ott termálvíz tör a felszínre. Így van ez Miskolctapolcán is, ahol eddig is nagyon sok lehetősége volt a fürdőzni kívánóknak, de mostantól ez kiegészül Kelet-Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb élményfürdő-komplexumával.”

A kormánnyal szerződtek

„A fürdőkomplexum elkészülte is mutatja, hogy a kormány kiemelt feladatának tekinti a vidék fejlesztését. Az Ellipsum a Modern Városok Program keretében épült fel mintegy 13 milliárd forintból, teljes egészében költségvetési forrásból.” Dr. Varga Judit emlékeztetett, hogy a kormány és a város között, még Kriza Ákos polgármestersége idején, 2015 áprilisában köttetett meg az a szerződés, amely megteremtette egy dinamikus fejlődés lehetőségét Miskolc számára.

„Ez összességében 342 milliárd forintot jelent, amelyből 245 milliárd forint értékben már befejeződtek, illetve megkezdődtek fejlesztések.”

A beruházások között az élményfürdő mellett megemlítette az M30-as autópálya építését, a Diósgyőri vár újjáépítését, a város ipari területeinek infrastrukturális fejlesztését és az Y-híd megépítését. „A fejlesztések zökkenőmentes végigviteléhez számítunk Veres Pál polgármesterre, akit azért is kértem fel a Miskolci Egyetem kuratóriumi tagságára, hogy Miskolc és a régió fejlődését együtt szolgáljuk, ezáltal előmozdítva az itt élők érdekeit” – hangsúlyozta a miniszter.

A hagyomány kötelez

Dr. Kiss János, a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy Miskolc évszázaddal ezelőtt megalkotott épületei olyan hagyományt hordoznak, amely arra készteti a jelen kor városi polgárait, hogy hasonló minőséget alkossanak, amikor építenek. Példának hozta fel a város új stadionját, amelyet megépítésekor a világ legszebbjének választottak.

„Beleillik a sorba Miskolc legújabb építménye, az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, amellyel a város ismét Európa fürdőturizmusának élvonalába jut el, és nem egyszerűen örömöt szerez a vendégeknek, hanem egyben formálja is a környezetet” – mondta dr. Kiss János, aki egyben felszólította a miskolciakat, hogy a megnyitás után maguk is próbálják ki, vegyék birtokukba a fürdőt.

Különleges élmények városa

Veres Pál, Miskolc polgármestere a város egyediségére hívta fel a figyelmet, arra, hogy különleges élményekkel várja az idelátogató idegeneket. Ennek az élménysornak mostantól fogva fontos eleme lesz az Ellipsum.

„Vissza kell helyeznünk Miskolcot Magyarország turisztikai térképére – jelentette ki a polgármester. – Ehhez le kell bontanunk sok évtizedes sztereotípiákat, amelyek még mindig rajta nehezednek a városon. Tudjuk azt is, hogy először a fejekben kell rendet tenni, hogy eloszlassuk a Miskolcról kialakult negatív képet. Azt szeretnénk elérni, hogy az utazók számára a Miskolc szót hallva Lillafüred, Diósgyőr, az Avas borospincéi, a történelmi belváros és Tapolca jelenjenek meg, nem pedig az egykori észak-magyarországi nehézipari fellegvár jobb sorsra érdemes fővárosa.”

Veres Pál elmondta, egy vonzó várost szeretnének építeni, ahova szívesen tér vissza az utazó, ahol szívesen telepednek meg az emberek. Ehhez a munkához kérik, várják a kormány segítségét.

(A borítóképen: Pénteken megnyitott, szombattól látogatható az Ellipsum Miskolctapolcán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában