miskolctapolcai Ellipsum

2021.06.04. 11:30

Honlapja sincs az Ellipsumnak

Jókora késéssel, június 12-re időzítették a miskolctapolcai Ellipsum megnyitását. Aki tájékozódni szeretne a fürdőről, nem sok lehetősége adódik.

Fotó: Ádám János

Ugyan az építők már tavaly decemberben átadták a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata számára az állami beruházásként felépített miskolctapolcai európai korszerűségű fürdőkomplexumot, az azóta eltelt fél évben lényegében csak azt ismerhette meg a nagyközönség, hogy – egy közvélemény-kutatásféle révén – az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő nevet fogja viselni. Pedig az érdeklődés igen nagy volt a hazánkban még nem nagyon tapasztalt élményfürdőelemeket is magában foglaló létesítmény iránt.

Teszetosza készülődés

A nyitást – ismert módon – hátráltatták – a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások: a strandok, fürdők nem fogadhattak vendéget. Azt gondolhattuk, hogy a miskolci önkormányzat és az Ellipsum működtetésére kijelölt önkormányzati cég, a Miskolci Fürdők Kft. mindent megtesz azért, hogy egy reménybeli nyitási időpontig valóban megnyitható állapotban legyen az élményfürdő. Különösen azért, mert a kormány 700 millió forint támogatást is biztosított a fürdő üzemeltetésére.

A józanul, gazdasági szemlélettel gondolkodó üzemeltető, vezető feltehetően így gondolkodna, az Ellipsum esetében azonban nem így történt. Amikor a kormány – a járványhelyzet kedvező alakulására reagálva bejelentette, hogy május 1-jével újranyithatnak – mások mellett – a strandok és fürdők, a miskolci önkormányzat csak azt tudta bejelenteni, hogy valamikor júniusban megnyithat az Ellipsum. Ez az időpont – jelen állás szerint – június 12-e.

Azt is gondolná az „egyszeri fürdőző”, hogy ha még nyitás nincs is, de a fürdővel kapcsolatos információkat – milyen szolgáltatások vannak, mennyi lesz a belépő stb. – előre is megtudhat. Például – nem nagy kívánság – az Ellispsum internetes honlapjáról. Ez is túlzott elvárás. Már eljutni sem egyszerű a portálra. Ha mégis sikerül, akkor mindössze egy viszszaszámlálót talál az ember, amely jelzi, mennyi idő van még hátra a nyitásig. Meg ott van az is, hogy a fürdő Facebook-oldalát kell keresni. Ám a legfontosabb kérdésekre sajnos ott sem kap választ az élményfürdőzni vágyó miskolci polgár vagy turista.

(A borítóképen: Mindössze ennyit lehet megtalálni az Ellipsum internetes honlapján)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában