határátkelők

2021.06.14. 08:00

Határátkelés teszttel vagy igazolvánnyal

A bánrévei átkelőnél mindkét oldalon ellen­őrzik az autósokat, de a zöldhatáron is folyamatos a szolgálat.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A határátkelőnél folyamatos a forgalom, igaz, mindkét ország belépő oldalán a rendőrök folyamatosan ellenőrzik az autósokat.

Drága mulatság

A magyar–szlovák kormányközi megállapodásnak megfelelően védettségi igazolvánnyal mindkét nemzet állampolgárai szabadon közlekedhetnek ezen a részen, amennyiben a plasztikkártya nem áll rendelkezésre, ebben az esetben negatív PCR-tesztet kell bemutatni ezen a helyszínen is. Érdekesség, és nem árt tudni, hogy azok a magyar állampolgárok, akik a védettségi igazolvány vagy a negatív PCR-teszt hiányában próbálnak átjutni Szlovákiába, akár 1500 eurós büntetést is kaphatnak a hatóságoktól. Bánrévén egyébként személy- és teherforgalom szempontjából továbbra is csak a fő határ áll nyitva, a faluból elérhető kis átkelőn a közlekedés nem lehetséges. A hatóságok a közúti forgalom mellett a zöldmezős határon is folyamatosan járőröznek, figyelik az esetleges illegális határátlépőket. Nem csupán Bánréve és Sajópüspöki, hanem Ózd-Susa és az országhatár több pontján is folyamatos a szolgálat.

(A borítóképen: Bánrévén megkötésekkel ugyan, de lehet közlekedni)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában