Házias termékek

2021.06.23. 18:00

Folyamatosan fejlődik a Trizsi Ízek

Üzleteket üzemeltetnek és raktárt alakítottak ki, hogy nagyobb készletet tudjanak fenntartani a faluban.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A térségben már jól ismerik azokat a finom szörpöket, lekvárokat, amelyeket Trizsben készítenek. A házias ízű termékek bevezetésére jó alkalmat kínáltak a korábbi rendezvények, különböző események. A pandémia azonban – mint sok mást – ezt is valamelyest háttérbe szorította. Most azonban jön a gyümölcsszezon, ezért a gömöri faluban ismét munkához látnak. A rendezvények kapcsán idén még óvatosak Trizsben, de azt szeretnék, ha a nyár végén vagy ősszel a helyi közösséget ismét össze tudnák hozni.

Nagyon óvatosak

– Kicsit még tartunk attól, nehogy valami probléma legyen – válaszolt kérdésünkre hivatalában Mácsi Istvánné, Trizs polgármestere. – Vigyázunk a lakosainkra, akiknek egy jelentős része az idősebb korosztály közé tartozik, ezért a hagyományos nyári falunapunkat nem tartjuk meg. Figyeljük a járványhelyzet alakulását, és abban bízunk, hogy egy helyi közösségépítő, bensőséges programot a későbbiekben meg tudunk tartani. Ennek azonban a szervezése még nem kezdődött el.

Bízom benne, hogy a helyben készült finomságaink sok helyre eljutnak majd – Mácsi Istvánné

A lekvárok és a szörpök készítése azonban lassacskán igen. Még annak ellenére is, hogy a megrendelők többsége a turizmushoz és a vendéglátáshoz kapcsolódott, és mint ismert, ezt a szektort nagyon megviselte a koronavírus-járvány. A trizsiek azonban abban bíznak, hogy most már fellendülés következik.

Optimalizáltak

– Jósvafőn megnyitottuk a bisztrónkat, amihez nagy reményeket fűzünk, de bízom benne, hogy a helyben készült finomságaink sok helyre eljutnak majd a jövőben – fogalmazott Mácsi Istvánné. – Az emberi erőforrásaink azonban végesek, a dolgozókat leköti a több helyen történő forgalmazás, valamint a három üzletünk kiszolgálása, a betakarítás és a feldolgozás. A kezdeti lendületünk után optimalizálni kellett sok mindent, mert a fantáziánk nagyon elszaladt. Csak meggyszörpből készítettünk nyolcfélét, de most már azokat a termékeket hagytuk meg a kínálatunkban, amelyek iránt az elmúlt években a legnagyobb kereslet mutatkozott. Emellett azt is figyelembe kellett vennünk, hogy miből tudjuk a legtöbb és a legjobb minőségű alapanyagot beszerezni.

Idén is pályáznak

Mácsi Istvánné kiemelte azt is, hogy a kedvelt gyógynövényes szörpökre és a gyümölcsízekre idén is komoly hangsúlyt fektetnek. Ugyanakkor az árképzés még gondot okozhat, hiszen a pandémia idején a gyümölcsök alaposan megdrágultak. Ettől függetlenül bízik benne, hogy keresettek lesznek a Trizsi Ízek termékei, így tovább tudják vinni a néhány évvel ezelőtt megkezdett ötletet.

– A feldolgozáshoz és a késztermékek előállításához minden rendelkezésre áll a faluban, de folyamatosan figyeljük a pályázati lehetőségeket – szögezte le a polgármester. – Most néhány eszköz beszerzésére és bértámogatásra nyújtottuk be az igényünket, bízom benne, hogy támogatásra alkalmasnak ítélik meg. Épült egy raktárunk is, hogy jelentősebb érdeklődés esetén a készletünket is meg tudjuk növelni. Nagyon várjuk, hogy az élet teljes mértékben visszatérjen a régi kerékvágásba, hiszen ezen a környéken fontos a turizmus, a vendéglátás. A szörpök és a lekvárok iránt is akkor lesz ismét komoly az érdeklődés.

(A borítóképen: A térségben már jól ismerik a Trizsi Ízeket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában