Élménycentrikus turizmus

2021.06.16. 15:00

Felhasználóbarát települést terveznek Bodrogkeresztúron

Olyan programcsomagot kínálnak, amely több napig is a térségben tartja a turistákat.

Bacsó István

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Élménycentrikus turizmust valósít meg Bodrogkeresztúr, amellett, hogy megőrzi és hangsúlyosabbá teszi a helyi értékeket. A 2022 tavaszára befejeződő fejlesztések a települést vonzóvá teszik a turisták részére, és komfortossá az ott élők számára. Az 1,5 milliárd forintos pályázati támogatásból településképet javító infrastrukturális beruházások, újszerű és professzionális szolgáltatásfejlesztések, valamint kiegészítő kínálati elemek bővítése valósul meg – tudtuk meg Rozgonyi István polgármestertől.

Lebegő stég

Többek között megújul Bodrogkeresztúr teljes főutcája, ahol parkolóhelyeket alakítanak ki és a településképet rontó légkábeleket leviszik a föld alá. Megtörténik a Keresztúri Kincsestár akadálymentesítése, a Bodrog folyót egy lebegő stég fogja összekötni a településsel, ahol végre kiköthetnek a vízi turizmus szerelmesei. A polgármester elmondta, hogy már beszereztek három elektromos meghajtású kisbuszt, amelyekkel a turisták bejárhatják majd a tokaji Kopasz-hegyet és a környéket. De gondolnak a kerékpárosokra is. A település központjában biciklis pihenő épül, tárolóval és szervizzel. És amiről gyakran feledkeznek meg sokan, még a látogatókat váró turisztikai célpontokban is: lesz nyilvános vécé is a faluban. Talán kicsinek tűnő, de nagyon fontos része a beruházásnak. Aki már szállt le turistabuszról többórányi utazás után, az tudja ezt értékelni.

„A Tokaji borvidék központi része a Tokaj–Tarcal–Bodrogkeresztúr térség, ahol sok a látnivaló, de eddig nem volt lehetőség olyan programcsomagot kínálni a turistáknak, amely akár több napra is itt marasztalja őket. Most a három település összefogásával attrakciók sorát lehet majd összefűzni és együtt felkínálni. Ettől a forgalom és az itt eltöltött idő növekedését várjuk. A polgármester úr által említett három busz is ezt a célt szolgálja, ebben a háromszögben fogja körbehordani a látogatókat, megállva az egyes célpontoknál. Menetrend szerint közlekednek majd a szezonokban” – tájékoztatott a részletekről Dévald István, a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. ügyvezetője, a projekt koordinátora.

„Meg vagyunk róla győződve, hogy a borvidék egyik fő látványossága és vonzereje a boron kívül a természetközeliség, a két folyó találkozása, a hegyek, a festői tájak. Ezt az értéket meg kell őrizni és be kell mutatni az ide érkezőknek. Ebben a most indult projektben Bodrogkeresztúrt »felhasználóbaráttá« tesszük. Fontos például, hogy az autóval és busszal érkezők meg tudjanak állni, legyenek parkolók, pihenők, különben továbbmennek” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában