pump track pálya

2021.06.23. 08:00

Extrém pálya a Factoryban

Kormánytámogatás révén bővült Miskolcon az extrémsport-kínálat.

Fotó: Ádám János

Az Aktív Magyarország Program támogatásával pump track pálya épült a miskolci vasgyár területén működő Factory Arénában. A beruházás az extrém sportok céljait szolgáló létesítmény részleges felújítását is magában foglaló program részeként valósult meg, amelyet mintegy 50 millió forinttal támogatott a magyar kormány.

A pump track, magyarul pumpapálya betonból épült hullámokkal és ívekkel kialakított, ovális formában kiépített sportlétesítmény, amelyet a kerékpárosok, rolleresek, gördeszkások, görkorcsolyások a testük fel-le mozgatásával – „pumpálásával”– tudnak használni pedálozás vagy tolás helyett.

Elkötelezettek

A különleges élményt kínáló terepépítmény keddi avatásán Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elsőként személyes élményeit osztotta meg a Factory Arénáról. Kiemelte: működtetői elkötelezetten foglalkoznak a gyerekekkel, azon dolgoznak, hogy izgalmas élményeket szerezve jobb, egészségesebb felnőttekké váljanak. Erre hivatkozva idézte Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gondolatát, aki úgy fogalmazott: „Mindenkiből ki kell szeretni a jót.” Meglátása szerint ezt teszi a fiatalokkal a Factory Arénát működtető Egri család, amelynek tevékenysége és céljai ezért mindenképpen támogatásra méltóak. Hozzátette: igyekezni fog, hogy a gyerekekkel foglalkozó közösség a létesítmény működtetésére is támogatáshoz jusson.

Hubay György, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormányzat az elmúlt három évben mintegy 50 millió forinttal járult hozzá a miskolci sportlétesítmény fejlesztéséhez. Ennek köszönhetően újulhatott meg a Factory Arénának helyet adó régi vasgyári csarnok tetőszerkezete, újulhattak meg a pályák és a mászófal. Kijelentette: a megítélt kormányzati források a Miskolcon felnövekvő nemzedék életminőségének javítását szolgálják.

A fiatalok számára ma már az attrakciók, az élményszerzés lehetősége szükséges ahhoz, hogy mozogjanak – fogalmazott Veres Pál, Miskolc polgármestere, akinek véleménye szerint ezt kínálja számukra a Factory. A korábban elhagyott vasgyári épület működése pedig támpontot ad a városvezetés számára, amikor a gyári rozsdaövezet rekultivációjáról gondolkodik. A polgármester köszönetet mondott a sportlétesítmény 50 milliós fejlesztésének támogatásáért a kormánynak, az Egri családnak pedig azért az elszántságért, amellyel az arénát egy évtized óta működtetik.

(A borítóképen: Különleges élményt kínál a terepépítmény)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában