Miskolci Járási Hivatal

2021.06.15. 15:30

Empatikus, célorientált vezető a hivatal élén

Júniustól Kovács Petra irányítja a Miskolci Járási Hivatalt.

Forrás: Járási Hivatal

Új vezetőt neveztek ki a Miskolci Járási Hivatal élére. Kovács Petra június 1-től irányítja a legnagyobb fővároson kívüli járási szervezetet, amelynek csaknem 320 dolgozója van.

Az új vezetőt Alakszai Zoltán kormánymegbízott előterjesztésére György István területi közigazgatásért felelős államtitkár nevezte ki. Jelölése kapcsán Alakszai Zoltán kiemelte: „Kovács Petrát kiemelkedő szakemberként ismertem meg, aki ismeri a miskolciak problémáit. A járvány elleni védekezésben is bizonyította, hogy szakmai és emberi szempontból is lehet rá számítani.”

Kovács Petra sokrétű vezetői tapasztalatokkal rendelkezik, de azt vallja, egy jó vezető folyamatosan fejleszti képességeit. A siker kulcsát továbbra is a bátorító, következetes, célorientált vezetői magatartásban látja.

„A nyitott hivatal elvét követjük. Az ügyfélbarát közigazgatást igyekszünk még közelebb vinni az emberekhez, hogy bizalommal forduljanak hozzánk, és elégedettek legyenek ügyeik intézésével kapcsolatban” – hangsúlyozta.

A Miskolci Járási Hivatal új vezetője a Miskolci Egyetemen szerzett jogászdiplomát, és már pályakezdőként a közigazgatásban találta meg a helyét a Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatalban. Ezt követően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalában, majd a Kormánymegbízotti Kabinetben helyezkedett el. 2017-től a kormányhivatal projekt­osztályát vezette, 2018-tól pedig a Kormánymegbízotti Kabinet vezetője lett. Kinevezése előtt hivatalvezető-helyettesként dolgozott a Miskolci Járási Hivatalban.

(A borítóképen: Kovács Petra és Alakszai Zoltán a hivatal bejárata előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában