ballagás

2021.06.12. 12:00

Elballaghatott végre a vén diák

Személyesen búcsúztak el a középiskolai tanulmányaikat befejező tanulóktól.

Apagyi Beáta

Fotó: Kozma István

Sorakozó családtagok, kezükben illatozó virágcsokrok, feldíszített iskolaudvar árulkodott arról, hogy hagyományos, személyes jelenlétű ballagást szervezett a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium végzős osztályai számára pénteken. A rokonok csak korlátozott számban vehettek részt az ünnepségen. A diákok három hozzátartozót láthattak vendégül. A négy végzős osztálytól, a több mint 100 diáktól Fridrikné Várhegyi Renáta, az intézmény igazgatója ünnepi beszédében búcsúzott. Kiemelte, a koronavírus megjelenése óta az iskola minden polgárának élete gyökeresen megváltozott.

Sajátos körülmények között

„Fájdalmunk, hogy az adott helyzetben nem tarthattunk a tizenkettedikesek számára megfelelő szalagavatót és sokáig úgy volt, hogy ballagási ünnepséget sem, pedig a digitális térben rendezett ballagások nem pótolhatják azt a közösségi élményt, amely hosszú-hosszú idő óta a végzős diákok kiváltsága. Amikor az osztályfőnökök közösen felkerestek áprilisban, akkor jeleztem, hogy nem tartunk online ballagást. Ha kell, osztályonként, akár maszkban, vendégek nélkül, de megtartjuk a személyes jelenlétű ünnepséget, hiszen a tanulók az élet egy fontos szakaszához érkeztek, amit nem szerettünk volna, ha nyomtalanul múlik el, hiszen ez egyszeri és megismételhetetlen mindenki életében.”

Ágnes férjével és az egyik nagyszülővel érkezett a fiuk középiskolai tanulmányait lezáró eseményre. Örültek a lehetőségnek, de úgy érzi, hogy mind a gyerekek, mind a szülők elszoktak már az iskolai környezettől. „Fiam és osztálytársai, akik jó barátaivá váltak az évek során, szerintem azt sem bánták volna, ha erre nem teremt lehetőséget a kormány, az intézmény munkatársai...”

(A borítóképen: Készül az emlékkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában