vallási ünnepek

2021.06.07. 18:00

Egyházi ünnepek Kövesden

A május és a június a vallási ünnepekről szól Mezőkövesden.

Tóth Balázs

Fotó: TB

Május utolsó napjaiban mindkét katolikus templomban elsőáldozást és bérmálást tartottak, s a reformátusoknál is megtörtént a konfirmáció.

Május utolsó szerdáján a 2015-ben helyreállított, százhúsz éves múltra visszatekintő noszvaji Mária-kegyhelyhez zarándokoltak mezőkövesdi katolikus hívek. A Mária-szobortól rövid ima után az Oxigén Hotel parkjába mentek a résztvevők, ahol dr. Medvegy János, a Szent László-templom apát-plébánosa és Bakos Tamás káplán tartottak májusi litániát az összegyűlt hetven embernek.

Dr. Medvegy János felhívta a kövesdi katolikusok figyelmét, hogy júniusban sok jeles egyházi esemény lesz a két templomban. Június 6-án 11 órakor úrnapi körmenet lesz a temetőben, majd a következő vasárnap, június 13-án rendezik meg a Jézus Szíve-búcsút. Június 19-én, szombaton 16 órakor Jéger Károly tartja vasmiséjét a Szent László-templomban, másnap pedig 9 órakor a nagytemplomban gyakornokoskodó (és szombaton fölszentelendő) Jorge Luis Altamirano Mendez tarja újmiséjét. A Szent László-búcsút június 27-én 18 órakor rendezik.

(A borítóképen: A Mária-kegyhelynél a mezőkövesdi katolikus hívek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában