rendezvény

2021.06.28. 08:30

Egészségváros, egy napra

A miskolciak érdeklődésének köszönhetően 5 millió 353 ezer forint gyűlt össze a megyei kórház gépbeszerzéséhez.

Fotó: Vajda János

Egészségvárossá vált Miskolc egy napra a Richter gyógyszeripari társaság országjáró prevenciós programjának jóvoltából: szombaton a Szent István téren 30 különböző egészségügyi szűrésen és tanácsadáson, továbbá az egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók.

A rendezvény apropóját az adta, hogy a Richter Gedeon Nyrt. 3 és fél millió forintnyi összeget ajánlott fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak egy C íves sebészeti képerősítő berendezés beszerzésére. Az adományalap bővítéséhez a miskolciak azzal járulhattak hozzá, hogy ellátogattak a városháza előtti térre, ahol minden szűrésért, tanácsadásért, élőben vagy online meghallgatott előadásért egy-egy adománypontot kaptak, így pontonként 300 forinttal emelték a megyei kórház támogatásának összegét.

A rendezvényen Révész János, a kórház főigazgatója elmondta: a gyűjtésből beszerezni kívánt képalkotó eszköz lényegében egy főleg csontsebészeti és protézisműtétek során használt röntgenberendezés. Használata nemcsak azt segíti elő, hogy a betegek hamarabb jussanak a korrekciós beavatkozáshoz, és javuljon az életminőségük, hanem azt is, hogy csökkenjenek a várólisták, amelynek megvalósításáért célzott programot indítottak.

Közismert előadók

Az egészséget népszerűsítő rendezvényen közismert személyiségek egészséggel kapcsolatos gondolatait is megismerhették az érdeklődők. Szily Nóra olyan stresszoldó módszerekről beszélt, amelyekkel csökkenthető a mindennapi szorongás, kezelhetőek a negatív gondolatok és érzelmek. Béres Alexandra előadásának középpontjában az egészséges élethez vezető út és a mozgásigény kialakításának fontossága állt. A Richter Egészségváros fővédnöke, Rudolf Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Vígszínház igazgatója személyes tapasztalatait osztotta meg arról, hogyan lehet vigyázni az egészségre rengeteg elfoglaltság mellett is.

A nap zárásaként Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi marketing- és értékesítési igazgatója megosztotta az érdeklődőkkel: a 12 évvel ezelőtt indított Egészségváros programjuk 81. rendezvénye volt a miskolci. A Szent István téren közel 2000 szűrést hajtottak végre, az online közvetítésekbe pedig közel 600-an kapcsolódtak be. Aktivitásuknak köszönhetően a nap végére összességében 5 millió 353 ezer 100 forint gyűlt össze a megyei kórház eszközbeszerzéséi tervének támogatására.

Miskolc polgármestere, Veres Pál megköszönte az érdeklődő miskolci polgároknak a részvételt, amivel segítették a kórházat. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója pedig méltatta, hogy a Richter 12 éve töretlenül kitart egészségmegőrző programja mellett.

(A borítóképen: Szűrővizsgálatokon vehettek részt az érdeklődők)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában