A vakcina védelem!

2021.06.25. 19:45

Ebben a családban nem kérdés az oltás

Nincsenek negatív tapasztalatai az oltásokkal kapcsolatban, Szabó-Tóth Kinga szerint a józan ész diktál.

Nagy-Hankó Krisztina

20200910 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország A Főnix akadémia ,,Lét kérdések" nyitóelőadása a Miskolci Akadémiai Bizottság ( MAB) székházban. Dr. Szabó-Tóth Kinga előadása: ,,A szerelem értéke a 21. században".

Forrás: ÉM Archív

Fotó: Kozma István

Orvoscsaládból származik, a nagypapája gyógyszerész volt, náluk egyértelmű, hogy bizonyos esetekben kell a gyógyszer és az oltás – mondta Szabó-Tóth Kinga szociológus, egyetemi tanszékvezető. Ebben nevelkedett, és most is nagyon várta az oltást. Szerinte szenzációs, hogy gyakorlatilag egy év alatt kifejlesztették a vakcinát. Nem volt releváns azon gondolkodni, hogy oltassunk, vagy sem, ez kötelességünk. Nemcsak a magunk, de mások védelmében. Társadalmi felelősségünk, hogy az élet újra tudjon indulni. Szolidáris a vállalkozókkal, a turizmusban és vendéglátásban dolgozókkal, akik megszenvedték ezt a járványt. Ha józan ésszel gondolkozik, nincs is mit mérlegelni – hangsúlyozta a szociológus. Már beoltatta magát, a felajánlott orosz vakcinát fogadta el, nincs problémája egyik vakcinával sem, mindegy volt, hogy melyiket kapja. Idén nem terveznek külföldi nyaralást.

Annak viszont örülnek, ha itthon, Magyarországon el tudnak majd menni valahová. A szempontok között szerepelt az is, hogy visszamehessen tanítani az egyetemre, és nyugodtan találkozhasson a diákokkal. Továbbá, hogy védett környezetben tudjon államvizsgáztatni. Meg is tudták tenni, mert a vizsgáztató bizottság tagjai és a hallgatók jelentős része már be volt oltva. A családjában más védőoltásokat is felvesznek, ő maga influenza ellen is be van oltva, de a fia is – fűzte hozzá. A szülei idősek, közel vannak a nyolcvanhoz, már kora tavasszal megkapták az oltást, aminek különösen örült, mivel nagyon féltette őket. Nagy megnyugvás volt.

(A borítóképen: Szabó-Tóth Kinga előadást tart)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában