Járványhelyzet

2021.06.01. 12:55

Csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma

A koronavírus okozta járvány kezdete óta először csökkent az egy évvel korábbi szint alá a nyilvántartott álláskeresők száma 2021 áprilisában Borsod-Abaúj-Zemplénben. A megye járási hivatalai összesen 39 602 fő álláskeresőt tartottak nyilván, 3800 fővel kevesebbet, mint egy évvel korábban – tette közzé a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai alapján a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal.

A nyilvántartott álláskeresők részaránya a gazdaságilag aktív népességen belül 14,1 százalék volt – 1,2 százalékponttal alacsonyabb, mint egy éve -, az országos mutató pedig 0,9 százalékponttal 6,2 százalékra mérséklődött. Megyén belül hosszú évek óta a legalacsonyabb – áprilisban 8,5-10 százalék közötti – arány változatlanul a megyeszékhely térségében és a tiszaújvárosi járásban jellemző, de hosszabb ideje a megyei átlag alatt alakul még több járásban is, például a sárospataki, a sátoraljaújhelyi és a mezőkövesdi járásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában