programok

2021.06.06. 09:00

Beindul lassan az idei szezon

A legtöbb településen belevágtak a programok szervezésébe.

Pap Gyula

20190823 Edelény fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Borkóstolóval egybekötött kastélyszerenádot adott a Miskolci Szimfonikus Zenekar az edelényi L’Huillier–Coburg-kastélyban.

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A járványhelyzet miatti szigorítások enyhülése után voltak olyan megyénkbeli települések, ahol úgy döntöttek nem szerveznek még idén programokat. A legtöbb helyen viszont már nagyon várták a lehetőséget.

– Nagyon hiányoznak már a közösségi programok Ároktőn is. Számos terv létezik, de egyelőre a pandémia miatti korlátozások nem tették lehetővé a nagyobb rendezvényeket. Így kicsik és nagyok várták már a gyermeknapi programokat, melyeket egy pályázaton belül óvodában, iskolában tudtuk a járvány miatt megvalósítani – fejtette ki Szabóné Csizmadia Judit polgármester. A műsor tekintetében az óvodában többek között bohóc szórakoztatta a gyerekeket, volt kézműves-foglalkozás és arcfestés is.

– Lakosságszinten sajnos nem mertünk rendezvényben gondolkodni, így a településen nyilvánosan nem rendeztünk meg gyermeknapot – jelezte a polgármester. Már nagyon szeretnénk, ha például falunapot szervezhetnénk, nagyon várja a lakosság – tette hozzá.

Falunap, városnap

Hejőpapiban a műfüves sportpálya műszaki átadása megtörtént, és amint a jogszabályi környezet lehetővé teszi az ünnepélyes átadást követően birtokba vehetik a sportolni vágyók a Sportparkot – tájékoztatott Miskolci Tibor, a település polgármestere.

– Önkormányzatunk idén településszintű gyermeknapot nem rendezett, intézményeink zárt körben, kisebb csoportokban szerveztek a gyermekek számára programokat. Júniusra szabadtéri színház lehetősége van kilátásban, melyet reményeink szerint a veszélyhelyzet rendelkezései lehetővé tesznek. Az idei „Falunap” szervezését megkezdtük, melyet szeptember elején szeretnénk megtartani – tudtuk meg a településvezetőtől.

Edelényben is több kulturális programot terveznek, az aktuális pandémiaszabályok betartása mellett. Lesznek hagyományos rendezvények és új programtípusok is – mondta el Kércsi Tibor, a Hadobás Pál Művelődési Központ és Könyvtár és a Borsodi Tájház új igazgatója. Pénteken például a nemzeti összetartozás napját ünnepelték a művelődési központban a hónap végén pedig családi délutánt tartanak a gyermeknap apropóján. Este pedig a Múzeumok Éjszakája programokon vehetnek részt az érdeklődők. Máglyagyújtás, tűzugrás, csángó táncház, bábszínház nagyoknak, a tájházban található kiállítások ingyenes látogatása, kézműves-bemutatók sorakoznak a programban. Júliusban a Nyári Színház előadásaira és egy kutyás napra várják a vendégeket. Augusztus a veterán motorok és autók bemutatójával indul és az Edelényi Napok programjában csúcsosodik ki Zoltán Erika- és Kormorán-koncerttel fűszerezve, sorolta az igazgató.

Kékeden többek között az augusztus 20-i ünnepségre készülnek, de megrendezik a hagyományos művésztelepet és az amatőr zenészek találkozóját a Rocksulit is folytatni tervezik. Amatőr festők kiállítása nyílik júniusban, és remek fali kerámiákban is gyönyörködhetnek az odalátogatók egy másik kiállítás keretében, ismertette Maczega Márton polgármester.

(A borítóképen: Jó ideje nem volt lehetőség olyan programra, mint a kastélykoncert Edelényben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában