Megemlékezés

2021.06.04. 18:24

„Bedarálta” a trianoni megemlékezés koszorúit a miskolci városvezetés

A Fidesz-KDNP csütörtökön este tartott trianoni megemlékezést a Népkerti Országzászlónál. Pénteken reggel azonban eltűntek a megemlékezés koszorúi. A miskolci városvezetés közleményében elismerte, hogy ők távolíttatták el a koszorúkat.

Fotó: Ádám János

 

Péntek délután közleményt adott ki a városháza. „Az Országzászlónál a nemzeti összetartozás napja alkalmából több megemlékezést is tartottak egymás után. Az emlékmű gyertyafaggyútól való megtisztítására a következő rendezvény zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a szervező, a Miskolci Kulturális Központ kérte fel a Városgazda munkásait, akik viszont a teljes emlékművet és környékét megtisztították és elszállították a koszorúkat is. A Miskolci Kulturális Központ és a Városgazda illetékesei elnézést kérnek az okozott kellemetlenségért, a Városgazda pedig pótolja az elszállított koszorúkat. A városvezetés továbbra is őszintén bízik abban, hogy az összetartozás jegyében jövőre talán már valamennyi frakció együtt ünnepel majd június 4-én.”

Azt írták: „szomorúan értesültek a miskolci ellenzéki párt vádjairól, amelyben önös érdekeket és provokációt emlegetnek annak kapcsán, hogy a Városgazda munkásai elszállították a népkerti Országzászlónál csütörtök este elhelyezett virágjaikat és mécseseiket.”


https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/eltuntettek-a-trianoni-megemlekezes-viragait-5510653/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában