átadó

2021.06.09. 12:40

Átadták Miskolcon a hátrányos helyzetűeket foglalkoztató házgyárat

A Miskolc-Erenyőben szakpolitikusok, térségi országgyűlési képviselők, településvezetők jelenlétében átadott házgyár révén több száz hátrányos helyzetű ember juthat korszerű otthonhoz, s legalább ugyanennyien munkához is az elemek gyártásával és a lakások felépítésével.

Fotó: Vajda János

A Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság a társadalmi felzárkózás területén nagyon fontos mérföldkőhöz érkezett, hiszen az esélyteremtés új eszközeként szolgáló úgynevezett „Termelő Műhelyek” sorában megkezdte működését a TEF miskolci igazgatóságának területén létrehozott házgyár.

Fotó: Vajda János

Az itt előállított könnyűszerkezetes acélelemekből földszintes, 60 négyzetméter alapterületű (de tovább bővíthető) lakóházak épülnek majd a Felzárkózó települések hátrányos helyzetű családjainak. Az ilyen házak viszonylag gyorsan és költséghatékonyan építhetők fel. Az első lakásokat Boldogkőújfalun adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában