A vakcina védelem!

2021.06.27. 12:00

A vírusok elleni egyetlen védelem a vakcina

Dr. Orosz Imre gyermekorvos már a járvány előtt is oltáspártiként volt ismert.

Bacsó István

Forrás: Shutterstock

E sorok írójának gyermekei is megkaptak tőle minden lehetséges védőoltást. Számára most sem volt kérdés, hogy magának és családjának is beadassa a Covid elleni oltásokat. „Már januárban, az elsők között felvettem az oltást” – mondta lapunknak.

Dr. Orosz Imre

„Negyvenkét éve, amióta dolgozom, a munkám része, hogy oltásokat adok be. Hogy az oltások hatásosak és hasznosak, az egyértelműen látszik a négy évtizedes tapasztalatból. Ég és föld a különbség, annyit fejlődött a tudomány a betegségek súlyossága és szövődményei kezelésének szempontjából. Az oltások is sokkal modernebbek lettek. Amint lehetett, a családtagokat is igyekeztünk beoltatni, sajnos addigra hárman is átestek a betegségen, de amint letelt a várakozási idő, azonnal felvették ők is az oltásokat. Számomra egyértelmű, hogy erre szükség van, és hogy a védelem hatásos. A vírusok ellen semmi más gyógy­mód nincs. A megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt” – fogalmazott az orvos.

Fontos a megelőzés

Orosz doktor a megelőzés más formáiban is jó példával járt elöl: a rendelőben egy levegőtisztító-fertőtlenítő berendezést működtettek, az ajtóra egy plexiből készült szigetelés került, amelyen át láthatták egymást a betegekkel, és egy erre a célra kialakított résen keresztül kinyúlva folyhatott a vizsgálat is, vagy beadhatóak voltak a gyermekeknek az oltások. A gyermekorvos nem is kapta el a betegséget, működött az ésszerű védekezés. Kiemelte, hogy még az állapotos menye is beoltatta magát, hiszen sok leendő édesanya lett beteg, és semmi gond nem volt nála sem. Aki tehát teheti, mindenképpen oltassa be magát!

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában