anno 2001-ben írtuk

2021.06.21. 07:30

A miskolci ápolók egy része külföldre tart

A Miskolcon képzett ápolók egy része továbbtanul, más része elhagyja a pályát, és olyanok is vannak köztük, akik ápolóként, de külföldön helyezkednek el.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Arra azonban már csak alig-alig vállalkoznak, hogy megyénkbeli kórházakban dolgozzanak. A helyzetképet 2001. június 20-i számában vázolta az Észak-Magyarország.

Pályamódosítók

Az ápolóképzéssel foglalkozó iskolák néhány éve még rendkívül szigorú felvételin szűrték meg a jelentkezőket, hogy a legjobbak közül valókkal töltsék fel az osztályaikat, a pálya azonban még az eddigieknél is kevésbé vonzó – említette meg húsz évvel ezelőtti írásában a megyei napilap.

Van olyan 38 fős egészség- ügyi szakközépiskolai osztály, amelyből – saját bevallásuk szerint – ketten tervezik, hogy ha végeznek, a pályán maradnak.

Nagyáruházakban rendszeresen találkoznak a pult másik oldalán álló volt tanítványaikkal, vázolta a pályamódosítás személyesen szerzett tapasztalatait a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola illetékese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában