A vakcina védelem!

2021.06.22. 15:30

A betegség az oltásnál nagyobb kockázat

Dr. Üveges István, Arnót község polgármestere, mint települési szintű vezető fontosnak tartja, hogy fölhívja a figyelmet a közösségi felelősségvállalásra az oltakozással kapcsolatban.

Detzky Anna

20200930 Felsőzsolca fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Negyedéves munkaértekezlet a Pokol Csárdában. képen: dr. Üveges István Arnót polgármestere, Kollár Miklós Sajókeresztúr polgármestere

Forrás: ÉM Archív

Fotó: Kozma István

A legbölcsebb döntés

– Az arnóti hivatalban november közepén terjedt el a koronavírus, öten fertőződtek meg, köztük én is – mondta a polgármester. – Nagyobb gondot szerencsére senkinél nem okozott a betegség. Magam is, a szag- és ízlelésvesztést leszámítva, szinte tünetmentes voltam. Az előírásoknak megfelelően otthonomban tartózkodtam, home office-ban dolgoztam. Most tavasszal az AstraZeneca-vakcinát kaptam meg, aminél komolyabb mellékhatás nem jelentkezett. Az oltás beadatása egyszerre egyéni és közérdek.

– A saját egészségünket, életünket védjük, ha felvesszük az oltást, ugyanakkor a családtagjaink, munkatársaink, lakókörnyezetünk és országunk egész lakossága biztonságosabban érezheti magát általa. Senki nem tudhatja, hogyha elkapja a vírust, az rá milyen hatással lesz, milyen utótünetek jelentkeznek, és egyáltalán túléli-e a fertőzést. Kérdés, hogy ezt a nagy-nagy bizonytalanságot vállaljuk-e, vagy a vakcina esetleges negatív hatásait. Emellett motiváló lehet a védettségi igazolvány megszerzése is, hiszen anélkül még nyaralni is nehezen tudunk elmenni. Keresztény emberként olvashatjuk Ferenc pápa a vírussal kapcsolatban közzétett imádságát. Bízzunk az isteni gondviselésben és abban, hogy mindenki számára megadatik a bölcsesség az oltakozásra vonatkozóan – fejtette ki dr. Üveges István.

(A borítóképen: Üveges István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában