politika

2021.06.27. 12:30

A baloldali vívmányokat élesztenék újjá

Székely Sándor és Káposznyák István

Fotó: Vajda János

A minimálbér, a legkisebb nyugdíj és a gyermekenként járó családi pótlék jelentős emelésére, valamint a mindenkire kiterjedő szociális minimumjövedelemre vonatkozó törekvéseinek alátámasztására országos aláírási kampányt folytat az Igen Szoldiritásért Mozgalom (ISZOMM). Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tapasztalataikról sajtótájékoztatón számoltak be szombaton Miskolcon.

Fotók: Vajda János

A fizetésekre vonatkozó politikai program sarokszámait Székely Sándor pártigazgató, országgyűlési képviselő ismertette. Céljuk a havi nettó 250 ezer forintos minimálbér, a 150 ezer forintos legkisebb nyugdíj, gyermekenként havi 50 ezer forintos családi pótlék, valamint a mindenkire kiterjedő havi 100 ezer forintos szociális minimumjövedelem elérése. Ígérete szerint az ISZOMM véget fog vetni a bérrabszolgaságra emlékeztető feketefoglalkoztatásnak, ami legfeljebb a létminimum alatti megélhetést jelenti a borsodi dolgozóknak, de nem lesz belőle sem társadalombiztosítási ellátás, sem nyugdíj.

Az ISZOMM országos aláírásgyűjtése május 1-én indult, amelyhez csatlakozott a Vajnai Attila által vezetett Európai Baloldal, illetve a Thürmer Gyula által fémjelzett Munkáspárt is. A három baloldali párt szeptember 11-én, a Munkás büszkeség napján kívánja bejelenteni az aláírásgyűjtésük addigi eredményét. A személyesen és online egyaránt folyó országos akcióban eddig közel százezer szignó gyűlt össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában