Bekecs

2021.05.29. 14:00

Vitaminkészítményeket adományoztak a tehetséges hátrányos helyzetű gyermekeknek

A Magyar Gyógyszerészi Kamara vitaminkészítményeket adományozott a Symphonia Alapítványnak.

Detzky Anna

Fotó: Kozma István

Tehetséges hátrányos helyzetű gyermekek immun­erősítéséhez és egészségmegőrzéséhez járult hozzá adományakciójával a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK).

Ezernyolcszáz gyermek

Két hónapra elegendő multivitamin-készítményt nyújtott át a kamara elnöksége a ­Symphonia Alapítvány gondozásában tanuló ezernyolcszáz gyermek számára május 28-án, pénteken, a forgalmazó bekecsi telephelyén.

Az adományakciót Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és dr. Kupper András, a Symphonia Alapítvány elnöke, korábbi országgyűlési képviselő kezdeményezte a kamaránál. Az alapítványozási szerződést is ebben az időpontban írták alá ünnepélyes keretek között.

– Korábban nem ismertem a Symphonia Alapítványt, de a kamara vezetőségének nagyon megtetszett a tevékenységük. Megdöbbentünk, hogy milyen nagy léptékben segíti a hátrányos helyzetű gyermekek társadalmi felemelkedését az egész országban a zeneoktatáson, sporton keresztül – mondta dr. Nyíri László, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Területi Elnökök Értekezletének elnöke, a Viridis Pharma alapítója és felügyelőbizottságának elnöke.

– A hasonló megkeresések alkalmával mindig elnökségünk, nagyobb értékű adomány esetén pedig a küldöttgyűlés dönt arról, hogy részt tudunk-e venni az akcióban. Már korábban is jó kapcsolatot ápoltunk Csöbör Katalinnal és dr. Kupper Andrással, úgyhogy most is egyenes volt az út.

Az átadott immunerősítő vitaminkombinációt szakemberek dolgozták ki, amelyet egy magyar gyógyszerészi tulajdonban lévő gyógyszergyár készít, és nagykereskedés forgalmaz.

A Magyar Gyógyszerészeti Kamara elnöksége a Meditop gyógyszergyár által kifejlesztett ComVIT nevű multivitamin-készítményből 1800 darab 60 szemes dobozt, 3 millió 420 ezer forint értékben, kedvezményes áron vásárolt meg a Symphonia Alapítvány számára. A tetemes vitaminadagot a kelet-magyarországi régióban tevékenykedő Viridis Pharma Gyógyszernagykereskedelmi Kft., a forgalmazó rendelte meg és készletezte az átadásig, valamint a költségek egy részét finanszírozta.

(A borítóképen: A gyermekek egészségének megőrzéséhez járul hozzá a vitaminszállítmány)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában