nyitás

2021.05.18. 20:00

Van azért, ahol lefölözik a fürdőturizmus hasznát

Amíg Miskolcon késlekedtek a strandok, fürdők megnyitásával, Bogácson és a Zsóryban turbóra kapcsoltak.

Fotó: Tóth Balázs

Nem mindenütt várták a sült galambot a strandok és fürdők üzemeltetői, hanem, amikor megkapták a zöld jelzést, azonnal cselekedtek, megnyitottak és – egyenes lesz a következmény – lefölözhetik a fürdőturizmus hasznát. Ha Miskolcon nem lehet strandolni, fürdőzni, akkor autóba ülve rövid idő alatt el lehet érni a gond nélkül üzemelő bogácsi fürdőt, vagy a nagy hírű és népszerű Zsóry fürdőt. Azoknak sem kell sokat bumlizniuk, akik nem autóval mennek, hanem valamelyik Volán-járatot veszik igénybe.

Jönnek mindenfelől

A megyében az első fecske a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő volt, amely május 1-jén annak rendje és módja szerint megnyitott.

A hektikus időjárás persze befolyásolja a fürdővendégek napi számát. Jacsó Zoltán fürdővezető úgy fogalmazott, hogy az idő miatt most azért még „a békeidőnél kicsit gyengébb a forgalom”, de nincs ok a panaszra, hiszen sokan érkeznek a környékről fürdőzni.

Mint elmondta, a fürdőhöz tartozó apartmanok azonban májusra szinte teljesen megteltek.

„Kapcsolatban vagyunk szállásközvetítőkkel, és amikor április végén megérkezett a zöld jelzés, szinte azonnal jöttek a foglalások – mondta a szakember. – Júniusra és júliusra is hatalmas az érdeklődés az apartmanok iránt. Jönnek a megyéből, de nagyon sokan az ország másik feléből is.” Fontos volt, hogy a nyitási feltételek ismeretében azonnal elkezdték a kommunikációt a potenciális vendégekkel a védettségi igazolványok meglétét illetően. A problémás esetekben átütemezték a foglalást, vagy ha nem lehetett megoldást találni, akkor azonnal kiajánlották más jelentkezőnek. A csoportos szálláshelyek és a kemping nem működik még úgy, ahogy szeretnék, de ez egyrészt annak tudható be, hogy még nincsenek osztálykirándulások, illetve nincsenek külföldi fürdővendégek.

Be kell melegedni

A bogácsihoz képes pár nappal később megnyitó mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben az első napi 60-70 fürdőző után napról napra egyre több vendéget fogadtak, a legutóbbi hétvége pedig különösen erős volt. Ez köszönhető annak is, hogy jó idő volt és annak is, hogy nyitáskor azokat a medencéket töltötték föl, amelyekkel sikerült eltalálni a vendégek igényeit.

Vámos Zoltán fürdővezető szerint az indulás rendben van, „be kell melegednie a motornak”.

Hétköznaponként jöttek vendégek kezelői lappal is a gyógyászatra, hétvégén pedig elsősorban a készpénzes masszírozás iránt volt érdeklődés, hasonlóan a korábbi évekhez. Hét közben elsősorban idősek jönnek a fürdőbe, hétvégéken fiatalok is, természetesen védettségi igazolvánnyal.

„A fürdő többi részét ütemezetten nyitjuk. A külső medencék közül a családi gyógyvizes részét pünkösdre szeretnénk föltölteni, a gyerekmedencét pedig gyermeknapra. A fedett élményfürdő nyitása az igényektől függ. Akcióban gondolkodunk az uszoda használatával kapcsolatban, a szezonig az alap belépőjeggyel használható lenne. Fontos pont lesz az iskolaszünet kezdete, reméljük, június közepéig minél többen megkapják az oltást, s forgalom függvényében megnyithat a hullámmedence, illetve az időjárás függvényében a csúszdapark. Gazdasági nyitást folytatunk, igyekszünk eltalálni a vevői igényeket” – mondta Vámos Zoltán fürdővezető.

Pünkösdi előfoglalások

Elárulta, folyamatosan egyeztetnek a szálláshelyekkel is, múlt héten a pünkösdi előfoglalások aránya meghaladta a férőhelyek ötven százalékát, ez azóta növekedett.

(A borítóképen: A Zsóryban jó előre készültek az újbóli nyitásra (a felvétel a május 4-i nyitáskor készült))

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/tragedia-az-ami-most-miskolctapolcan-van-5454985/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában