pályázatok

2021.05.07. 15:30

Új lendületben a civil szektor

Az elmúlt egy év a túlélésről szólt a civil szektorban, most jöhet a kilábalás.

Bacsó István

Kalász Ágnes

Fotó: Bujdos Tibor

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ tegnapi tájékoztatóján felhíva a figyelmet a civil szervezeteknek felajánlható egy százalékok fontosságára, és bemutattak folyamatban lévő pályázatokat, amelyek szintén elérhető forrásokat biztosítanak számukra.

Pályázati lehetőségek

Ezek közül a legaktuálisabbak a Falusi Civil Alap és a Városi Civil Alap pályázatai, amelyek áprilisban és májusban nyílnak meg a szervezetek számára. Előbbi az ötezer lélekszám alatti, utóbbi a nagyobb települések civil szervezeteinek nyújt támogatásokat többféle formában, amelyekről érdemes tájékozódni. Erre az ERKE-n keresztül is lehetőség van, ahol segítenek minden jelentkezőnek eligazodni a pályázatok között – tudtuk meg Palik Zoltán szakmai vezetőtől.

Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke méltatta a megye civil szervezeteit és kiemelten fontosnak tartotta azt a kapcsolatot és közös munkát, amelyet együtt valósítanak meg évek óta a megyében élők, különösen a hátrányos helyzetben lévők megsegítéséért. A megyei önkormányzat a közösségeket több intézményén keresztül támogatja. Kiemelte a „megyei identitás” fontosságát, amelynek fejlesztése elképzelhetetlen a megye civil kezdeményezései nélkül.

Az elmúlt időszak a túlélésről szólt a civil és a turisztikai szektorban is. A jelen feladat az, hogy a lehető legjobban szervezzék meg az újraindulásokat, és a beinduló versengésben megtalálják azokat a pontokat, amelyekben erősek vagyunk, amelyek ide vonzzák a látogatókat.

Az új helyzetben a szolgáltatók összefogására, együttműködésére van szükség, hogy a lehető legjobb kínálatot tudják nyújtani. Ez lehet a kilábalás útja. Mi is gyűjtjük az egy százalékokat, ennek a szektornak minden segítségre szüksége van – tette hozzá Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke.

(A borítóképen: A civil szektor kezd kilábalni a járvány okozta visszaesésből)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában