Szponzorált tartalom

2021.05.05. 12:48

„Tisztítsuk meg az Országot!” – Tegyünk a környezetünkért

Felsőzsolca Város Önkormányzata az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság által meghirdetett „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt I. ütem tárgyú pályázati kiírásra benyújtott sikeres pályázatának köszönhetően 19 299 975 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt által is a település környezetének tisztaságáról és rendben tartásáról, valamint a környezet- és természetvédelemről kíván gondoskodni a városvezetés 8 darab kamerával és 1 darab sorompóval.

A hosszú évek óta gondot okozó, a hulladékot illegálisan lerakók ellen, folyamatosan küzd az önkormányzat. A város lakói által kedvelt Sajó-part menti gáton, a Sajó-parton, valamint a település bizonyos pontjain megjelenő illegális hulladék elhelyezése elleni küzdelem az egyik legnagyobb kihívás. A köz- és magánterületeken, utak mentén lerakott szemét mennyisége egyre nő, amely elcsúfítja és károsítja a környezetet. Egyes hulladékfajták akár fertőző betegségek veszélyforrásai is lehetnek.

Felsőzsolca Város Önkormányzatának határozott szándéka, hogy visszaszorítsa és szankcionálja az illegális szemétlerakást a településen, valamint megakadályozza a lerakott hulladék újraképződését. Ennek érdekében a Felsőzsolcai Önkormányzati Rendészet munkatársa feladat- és hatáskörében ellenőrzi a közterületeken a jogszabályban előírt kötelezettségek megtartását, jogszabálysértés esetén eljárást kezdeményez. Munkájához nagy segítséget jelentenek az állampolgári bejelentések, valamint a már meglévő és az újonnan telepítendő térfigyelő kamerák felvételei. A projekt keretében elhelyezésre kerülő újabb kamerák lefedik a város kritikus pontjait és a megelőzés szempontjából is kimagasló szerepet töltenek be.

A területek megtisztítása és a hulladék elszállítása után a környék tisztán tartása a cél, melyhez nagyban hozzájárul a megvalósuló kamerarendszer. Az itt élő lakosok és letelepedni vágyók számára rendezett, élhető, egészséges település kialakítása, üzemeltetése az egyik legfontosabb prioritás.

– PR cikk –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában