bemutatók

2021.05.08. 18:00

Tehetséges diákok vizsgaremekei

Megmutatják a nagyközönségnek is saját alkotásaikat.

balról: Lukács Róbert, Sziráki Szûcs Gábor, Marschalkó Edit és Somlai Balázs

Fotó: Bujdos Tibor

Május 14-én tekintheti meg a közönség a Balázs Győző Református Gimnázium animáció, grafika és színházi tánc szakokon végzett diákjainak vizsgaremek bemutatóit. A rendezvény a pénteki napon 17 és 20 óra között bármikor látogatható a Miskolci Galériában, védettségi igazolvány felmutatásával, valamint – természetesen – a járványügyi előírásokat betartva.

A bemutatók az est folyamán folyamatosan ismétlődnek, a vizsgarészek menete a galéria kapujában elhelyezett kivetítőn követhető.

Várják az érdeklődőket

Sziráki Szűcs Gábor, a Balázs Győző Református Gimnázium intézményvezetője úgy látja, hogy a hosszú lezárások után a város első kulturális eseményét rendezhetik meg a bemutatóval.

– Fájt volna a szívünk, ha úgy kell elengedni végzős diákjainkat, hogy nem mutatjuk meg őket és munkáikat az itt élőknek. Ezek a fiatalok, akik ebben a régióban születtek, ebben a városban tanultak, művelődtek, megérdemlik, hogy a város, a megye részéről is visszacsatolást kapjanak tehetségükkel kapcsolatban.

– Továbbá az eseménnyel egy nagyon könnyed, kellemes tavasz esti hangulatot szeretnénk teremteni az érdeklődők számára, természetesen a biztonsági előírásoknak megfelelően. A vizsgafilmeket folyamatosan vetítjük majd május 14-én, a színpadi munkákat újra és újra megismételjük, így délután 17 és este 20 óra között bárki be tud kapcsolódni. A külső kivetítő mutatni fogja az élő képet, illetve azt, hogy jelenleg hol tart a program – tájékoztatta az Északot az intézményvezető.

(A borítóképen: A Miskolci Galéria lesz a helyszín)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában