Útfelújítás

2021.05.26. 20:00

Megújul a Gelejt Mezőcsáttal összekötő út

A tervek szerint a munkálatok júniusban befejeződnek.

Fotó: ÉM

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében végez útfelújítást a 3305-ös jelű úton a HE-DO Kft. A Gelejt Mezőcsáttal összekötő út több mint öt kilométer hosszan kap új aszfaltburkolatot.

A burkolat és a vízelvezető rendszer elhasználódása miatt írt ki közbeszerzési eljárást a 3305-ös jelű út felújítására Gelej és Mezőcsát között a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A nyertes kivitelező a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium lett. A munkálatok a 9+965-ös és a 12+695-ös, valamint a 12+695-ös és a 14+750-es kilométerszelvények között párhuzamosan kezdődtek meg 2021 áprilisában, a munkaterületek átvétele után. A tervek szerint a munkálatok júniusban befejeződnek.

A három kilométer hosszúságú szakasz felújítása TOP 7-es uniós, míg a 2,055 kilométer hosszúságú szakaszé hazai forrásból valósul meg.

„A két helyszínen egyszerre folyik a munkavégzés, ami az ideiglenes forgalomtechnika kialakítását követően a padka nyesésével, a vízelvezető árkok tisztásával, profilozással, valamint az út menti bozót- és cserjeirtással folytatódott. Terveink szerint a műszaki átadás-átvétel mindkét szakaszon 2021. június végén zárul le” – mondta Reichardt Jenő, a HE-DO Kft. salgótarjáni telephelyének főépítésvezetője.

(A borítóképen: Demeterné Nyeste Erzsébet, Gelej polgármestere, Tállai András országgyűlési képviselő és Siposné Horváth Anita mezőcsáti polgármester)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában