miskolci tömegközlekedés

2021.05.08. 17:30

Közröhej: már a buszsofőrök sem tudnak munkába járni Miskolcon

Nem csak a városlakók, de a buszvezetők sem tudnak a menetrend szerinti járatokkal eljutni a munkahelyükre.

20210125 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Miskolc Városi Közlekedés Zrt. (MVK) telephelye.

Fotó: Ádám János

Miközben a borsodi megyeszékhelyen káosz uralkodik a menetrend kapcsán, aközben más, Miskolchoz hasonlóan ellenzéki vezetésű városokban jól működik a közösségi közlekedés. A Fidesz szerint ez sokat elmond a jelenlegi helyzetről. – A

Miskolc vezetésére alkalmatlan baloldali koalíció képtelen beismerni tehetetlenségét a tömegközlekedés ügyében. Mindenki hibás: a járvány, a kormány, az előző városvezetés, a szakmai érdekképviseletek, a helyi sajtó, az utasok, mindenki, kivéve őket – hangsúlyozta Soós Attila, a Fidesz önkormányzati képviselője a Villanyrendőrnél tartott tájékoztatón.

„Közröhej, hogy már a buszsofőrökért is mikrobuszt kell küldeni, hogy bejussanak reggel a munkahelyükre” – emelte ki Soós Attila, aki arról is beszélt, hogy mindeközben más ellenzéki városok normálisan megszervezik a közösségi közlekedésüket.

Szegeden a város polgármestere saját közösségi oldalán büszkélkedik a városi tömegközlekedés sikereivel. – Botka László 2002 óta van ellenzékben, de Szegeden mégis rendben járnak a buszok és a villamosok, most újítják fel a trolibuszokat, sőt ott már mobiltelefonnal is lehet buszjegyet venni – sorolta az önkormányzati képviselő.

Ha képtelenek egy ekkora céget normálisan működtetni, nézzék meg, milyen az, ahol működik – Soós Attila

„Pécsett az iskolák és óvodák megnyitásával párhuzamosan emelték a csúcsidőben közlekedő buszjáratok számát, ezenfelül a megszokotthoz képest is több tartalékbusz áll készenlétben. Egyedülálló Magyarországon, hogy az egészségügyi dolgozóknak külön buszjáratot alakítottak ki.”

– Szegeden és Pécsen kívül több ellenzéki városban is van helyi közlekedés, de ott érdekes módon minden rendben van. Róluk nem szólnak a hírek. Miskolcnak ezt miért nem sikerül? – tette fel a kérdést Soós Attila, aki beszélt arról is, hogy csak idén már 2 milliárd forinttal segíti a kormány Miskolc működését, így szerinte erre már nem lehet fogni a jelenlegi helyzetet.

– Ha képtelenek egy ekkora céget normálisan működtetni, nézzék meg, milyen az, ahol működik – javasolta a politikus. A Fidesz–KDNP helyi képviselői továbbra is szeretnék megismerni a miskolci közlekedés kapcsán a város által foglalkoztatott tanácsadó céget is.

– Hozzák nyilvánosságra a rejtélyes budapesti céggel kötött „szakmai” szerződést, akikkel karöltve a politikusok vezette közlekedési vállalat ezt a menetrendi ámokfutást elköveti. Mindenkire tartozik, hogy a baloldal mennyiért teszi tönkre a miskolciak hétköznapi életét – húzta alá.

(A borítóképen: Be kell hogy szállítsák a sofőröket az MVK telephelyére)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában