útjavítás

2021.05.31. 19:15

Javul a hegyháti falvak megközelíthetősége

Csernely belterületén is elkészült a 25-ös főút aszfaltozása, amely a helyiek mellett a falusi turizmus fejlődését is segíti.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Régen látott útfelújítási munka zajlik ezekben a hetekben is Ózd és Szilvásvárad között. A turisztikai szempontból kiemelt hevesi település, valamint a hegyháti falvak megközelíthetősége javul a munkálatoknak köszönhetően.

A 25-ös főúton több szakaszban dolgozik a közútkezelő. A kétsávos hálózat újraaszfaltozása a farkaslyuki szerpentinnel kezdődött, majd a Cinakó Csernely felőli végén folytatták. Ezután Ózd belterületén a Pázmány úti, bevezető részt újították fel, ami a belterületi közlekedés szempontjából is lényeges volt. Egy újabb fázisban Bükk­mogyorósdon, a Cser­nelyben a vízfolyások fölötti hidak rekonstrukciója következett, a napokban pedig Csernelyben aszfaltozták az utat.

Növekvő turizmus

– A közlekedés fejlesztése több szempontból is nagyon fontos – tette hozzá Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője. – Egyrészt a helyi lakosság életminőségét javítjuk ezzel, másrészt a turizmus fellendítéséhez is szükség van a javuló infrastruktúrára. A Hegyhát ebből a szempontból egyre jobban felkapott. A gyalogos, a kerékpáros és akár a lovas turizmus szépen terjed, de azokra is szeretnénk gondolni, akik néhány napra a családjukkal jönnek a térségbe. Szilvásvárad és Uppony közelségét a többi település is igyekszik kihasználni, ezért lényeges, hogy a vendégek jó minőségű úton közelítsék meg ezeket a falvakat. Ennek a koncepciónak több további része is van. Bükkmogyorósdon például pihenőhelyeket alakítottunk ki ugyancsak a turisták kapcsán, Upponyban pedig a falusi vendéglátás területén sikerül a közeljövőben előrelépni.

Riz Gábor érdeklődésünkre hozzátette: az út megújítása teljesen időszerű volt, hiszen évtizedek óta nem kapott új kopóréteget. Most azonban több fázisban sikerült megvalósítani a felújítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában