politika

2021.05.06. 09:00

„Hecckampányt folytat a nyitás ellen Simon Gábor”

Most a nyitás ellen kampányol a miskolci baloldal. Erről dr. Nagy Ákos, a Fidesz és Molnár Péter, a KDNP frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót.

20191105 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak Magyarország A miskolci közgyűlés újonnan megválasztott 27 önkormányzati képviselője vette át mandátumát dr. Rakaczki Tamás, a Helyi Választási Bizottság elnökétől a Miskolci Városháza közgyűlési termében. képen: Dr. Simon Gábor önkormányzati képviselő, dr. Rakaczki Tamás, a Helyi Választási Bizottság elnöke

Fotó: Ádám János

A miskolci Fidesz frakcióvezetője egy újabb, baloldali politikus által közzétett Facebook-posztról beszélt, amelyet dr. Simon Gábor, az MSZP és a Velünk a Város frakcióvezetője írt. Ebben Simon tudatos és aljas propagandaakciónak nevezte a kormány újranyitási tervét, és azt írta, becsapják az embereket és úgy csinálnak, mintha bármilyen folyamat kedvezően alakulna.

Nem tudják megakadályozni

A Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor hecckampánynak nevezte Simon Gábor bejegyzését. – Sem a valósághoz, sem a miskolci emberek érdekeihez, gondolkodásához semmilyen formában nem közelít – hangsúlyozta dr. Nagy Ákos. – Az igazság ezzel szemben az, hogy jóval több mint 4 millió felett van a beoltottak száma, és folyamatosan érkeznek a védettségi igazolványok is, hogy minél több ember térhessen vissza korábban megszokott életéhez. Ezt a magyar baloldal a korábbi, oltásellenes kampányával sem tudja megakadályozni – hangsúlyozta.

A vakcina az elsődleges fegyver, idézte Nagy Ákos a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézetének főorvosát, dr. Szekanecz Zoltánt, aki szerint azért is súlyos felelőtlenség az oltásellenesség minden formája, mert ez a különböző okokból megjelenő magatartás megbocsáthatatlan vétek az emberiség egészsége ellen.

– Az látszik a miskolci baloldal különböző megnyilatkozásaiból, hogy a nyitás ellen vannak. Erről Molnár Péter, a KDNP frakcióvezetője beszélt a Szent István téren tartott tájékoztatón. – Úgy látjuk, hogy nem örülnek annak, hogy kinyitnak a teraszok, az éttermek és a vendéglátóhelyek.

Az a miskolci baloldal támadja a kormány újranyitási tervét és elismert oltási kampányát, amelyik kaotikus viszonyokat teremtett a tömegközlekedésben, ezáltal jelentősen növelte a járványveszélyt. A miskolci baloldal szerint minél rosszabb, annál jobb! – hangsúlyozta Molnár Péter.

– Egyszer nyitást, aztán zárást akarnak, miközben egyre nagyobb válságba taszítják Miskolcot és a miskolci embereket. Közben Miskolcon továbbra is egy vízvezeték-szerelő irányítja az Egészségügyi Bizottságot, amelynek második embere egy B kategóriás humoristából avanzsált vadasparki szóvivő. Itt tartunk Miskolcon 2021 tavaszán – emelte ki. – Szerintünk az oltás nemzeti ügy, nem lehet a pártpolitika eszköze. A baloldal az összefogás helyett és a járvány mielőbbi legyőzése helyett sajnos csak a saját politikai céljait helyezi előtérbe. Mára egyértelműen sikerült bebizonyítaniuk, hogy alkalmatlanok nemcsak a védekezés megszervezésére, hanem a város vezetésére is – összegezte Molnár Péter, a KDNP miskolci frakcióvezetője.

Kérdéseinket feltettük dr. Simon Gábornak, az MSZP és a Velünk a Város frakcióvezetőjének is, de lapzártánkig nem válaszolt.

Kérdéseink

Ezeket szerettük volna megtudni Simon Gábortól:

  • Fenntartja-e a múlt hónap elején tett bejegyzésében foglaltakat, hogy korainak tartja a nyitást?
  • A magyar kormány a virológusok és az operatív törzs szakmai véleménye alapján hozza meg döntéseit. Miért gondolja, hogy ez nem kellő biztosítéka a nyitásnak?
  • Ön és frakciója milyen megoldást lát, hogyan lehetne a több hónapja nehéz helyzetben lévő vállalkozásokat, éttermeket elindítani?
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában