hídjavítás

2021.05.19. 19:15

Forrásra vár a 27-esen leszakadt Bódva-híd

Minden készen áll a javítási munkákhoz, a tervek mellett kivitelezési szerződés is van.

Horváth Imre

20210513 Edelény - Szendrő fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Edelényi falubejárás. Bodva híd elterelés.

Fotó: Ádám János

Többször írtunk már az elmúlt néhány évben a 27-es főúton, Edelény és Szendrőlád között található Bódva-hídról. 2018. május 30-án szakadt le minden előzetes jel nélkül a híd jobb oldali járdakonzolja a korláttal együtt. A balesetveszély elhárítására a Magyar Közút edelényi mérnöksége elvégezte a híd ideiglenes elkorlátozását, a szükséges táblák kihelyezését.

 

A jobb oldali leszakadt rész mellé acél anyagú elkorlátozó elemeket helyeztek el, a bal oldali, szintén rossz állapotú járdát előbb lezárták, majd kijavították. A váltakozó irányú forgalom áthaladási elsőbbségét is szabályozták, ahogy sebességkorlátozó tábla is kikerült. Azóta többször érdeklődtünk a Magyar Közútnál, hogy mikor várható a helyreállítás. Idén eddig semmi nem történt, így újra érdeklődtünk.

„Az érintett szakasz felújítási tervei, építési engedélye és a kivitelezés hatályos vállalkozási szerződése is rendelkezésre áll. A beruházásokat azonban csak külön erre a célra indított programokon keresztül, elrendelés alapján és az ahhoz szükséges források biztosítását követően indíthatjuk el. Jelenleg kizárólag a szükséges forrásra vár társaságunk, azt követően kezdődhetnek el a munkálatok, azonban a források felett nem társaságunk rendelkezik, így a kezdési időponttal kapcsolatban továbbra sem rendelkezünk információval. Amint lehetőség lesz rá, a felújítás elindul, addig is az érintettek további türelmét és megértését kérjük, szakembereink mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a felújításig a biztonságos közlekedés feltételeit biztosítsák” – tájékoztatott a társaság.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/meg-nem-lehet-tudni-mikor-javitjak-ki-a-hidat-3710966/

https://boon.hu/edeleny-hirei/keszen-van-a-jarda-a-bodva-hidon-2275387/

(A borítóképen: Jelenleg egy sávon járható a híd)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában