Miskolc

2021.05.09. 11:30

„Ez nevetséges, arcátlan dicsekvés”

Badány Lajos és Hegedűs Andrea saját sikereként könyveli el azt a többletforrást, amit Csöbör Katalin tárgyalt le.

Fotó: Bujdos Tibor

Egy jó hét múlva már használható lesz az a kerülőút, amely lényegesen lerövidíti a Martinkertvárosban élők számára a belvárosba való bejutást abban a nem is csekély időszakban – várhatóan 2020 őszéig –, mire megépül a korszerű közlekedési összeköttetést biztosító új Y-híd.

Nemsokára kész lesz

Amint megnyitják a Csokonai utca meghosszabbításaként megépült egérutat, azonnal hozzákezdhetnek az Y-hídon dolgozók a régi híd még meglévő Kisfaludy felüljárójának bontásának, és újabb lendületet vehet Miskolc egyik legnagyobb közlekedési beruházása.

A DK-s Hegedűs Andrea és a jobbikos Badány Lajos – mindketten a Velünk a Város képviselőcsoport frakcióvezető-helyettesei – pénteken a már csaknem kész kerülőúton tartottak sajtótájékoztatót, amelyen arról beszéltek, hogy „a városvezetés – a Velünk a Város frakció aktív támogatásával – intenzív és hatékony közbenjárásának eredményeként megépülhetett végre ez az itt élők által nagyon várt útszakasz.”

Mint mondták, az eredeti tervekben nem szerepelt ez a megoldás, és a jelenleg a várost vezető erőknek kellett intézkedniük a városrészben élők érdekében.

Hazug dicsekvés

Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője nevetségesnek és arcátlannak tartja a Velünk a Város jobbikos és DK-s helyi képviselőinek dicsekvését az Y-híd kapcsán megépülő alternatív úttal kapcsolatban. Badány Lajos és Hegedűs Andrea ugyanis saját sikereként könyveli el azt a többletforrást, amit Csöbör Katalin tárgyalt le, hogy megépülhessen belőle a Csokonai utcai alternatív út. Kiemelte: a valóság az, hogy sem a Velünk a Város frakció, sem Badány Lajos, Hegedűs Andrea pedig végképp nem tárgyalt senkivel annak érdekében, hogy megépülhessen az elkerülő út.

Külön forrást intézett rá

Ez az elkerülő út nem volt része eredetileg az Y-híd beruházásnak. Erre az elkerülő útra nem az Y-híd építéséből vontak el forrást.

Az alternatív út megépítésére a többletforrást az Innovációs és Technológiai Minisztériummal kellett letárgyalni, dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár úr írta alá a többletforráshoz szükséges engedélyt, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pedig az építtető az Y-híd projektnél.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő – mint fogalmaz – azt ajánlja Badány Lajosnak és Hegedűs Andreának, hogy röhejes önajnározás helyett a tömegközlekedés helyreállításával töltsék inkább az időt.

(A borítóképen: Már rajta az aszfaltréteg, és néhány napon belül használható lesz a kerülőút)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában