Városmarketing

2021.05.25. 19:45

Erőt adó kisváros a terv

A lakossággal egyezteti fejlesztési elképzeléseit a városvezetés a következő hetekben.

Horváth Imre

20201126 Szikszó fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Igazi gigaberuházások valósulhatnak meg Szikszón és a település ipari parkjában.

Fotó: Bujdos Tibor

Várostervezési beszélgetések indultak Szikszón, az inkubátorházban. Az első alkalmat május 10-én tartották, és hét héten keresztül, hétfőnként délután ötkor várják az érdeklődőket, ahol nemcsak bemutatja a város vezetése az elképzeléseket, de kéri is a szikszóiak véleményét, javaslatait.

Vonzó kisváros

Az első alkalmon a főbb témák között voltak a városfejlesztési célok, stratégiai prioritások, mintaváros, kiemelt programok, városmárkázás témakörei, melyről dr. Piskóti István alpolgármester tájékoztatott. Mint hangsúlyozta, bár vannak terveik, de ezek még formálhatóak, és nem kész anyagokról szeretnék meggyőzni a lakosságot, hanem közösen gondolkodni. A kisvárosi életforma a következő évtizedekben felértékelődik, ezt pedig Szikszónak ki kell használnia. A feladat tehát, hogy egy vonzó kisváros képét építsék ki, mivel pedig ennek a koncepcióját még sehol nem dolgozták ki, így ha Szikszón elkészül, akkor ez minta lehet másoknak.

Mint elhangzott, Szikszó város stratégiai célja, az országosan elismert kisváros felépítése. A város fő üzenete, márkamagja a „Szikszó erőt ad”. Vagyis olyan kisvárost építenek, amely képes erőt adni a polgárainak, vállalkozásainak, vendégeinek, turistáinak. Iparfejlesztés mellett turizmusteremtés a cél. Három nagy fejlesztési programról ejtett szót az alpolgármester, melyek Kreatív Városi Park, belvárosi és pincefalu kategóriába tartoznak. Ezeken túl olyan tervezett kiemelt nagyberuházásokat említettek meg az este folyamán, mint fürdőfejlesztés, Életmód-hotel, City Hall-rendezvényház, Humor-múzeum, Templomtorony-kilátó, Pincefalu-bázis, Magyarország virágai park. Szó esett játszótér- és kerékpárút-fejlesztésről, a helyi termékeket, illetve kulturális értékeket ösztönző programokról is.

A további alkalmakat május 31-én, június 7-én, 14-én, 21-én és 28-án tartják majd. Szó lesz közösségfejlesztésről, gazdaságfejlesztésről, turizmusról, szociális ügyekről, városüzemeltetésről.

(A borítóképen: Szikszó mintául is szolgálhatna más kisvárosok számára)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában