ballagás

2021.05.08. 19:00

Ember az embertől búcsúzott

Külön-külön, de mégis együtt ballagtak a Herman-gimnázium diákjai.

Hajdu Mariann

Forrás: Herman

A ballagás napján délután 5 órakor a miskolci Herman Ottó Gimnázium diákjai (sokan közülük ünneplőben, családjuk körében) a legnagyobb videómegosztó portálra kapcsoltak, és elindították a tanári kar által akkorra időzített ballagási videót. Így együtt is ünnepelt az iskola, és persze a pandémia miatt külön-külön is. Az egyórás műsorban tanárok, végzős diákok, szülők együtt búcsúztak az iskolától, nem maradt el az iskolaigazgató (kicsit formabontó, de szép, megható) búcsúbeszéde sem.

– Azt szerettük volna, ha ember embertől, lélek lélektől búcsúzik – mondta lapunknak a videó rendezője és egyben operatőre, Kiss Zoltán, az iskola magyartanára. Nem ez az első búcsúvideó, ami rendezésében elkészült, 2019 májusában az akkori végzősök is kaptak egy meglepetésvideót a ballagás után, annak az évnek a januárjában pedig az egész ország ismerhette meg az iskola nevét, amikor a Herman 800 tanulója és a tanárok együtt énekelték el egy klipben a We Are the World című dalt.

– Ezek a gyerekek mindenből kimaradtak az utolsó másfél évben. Amikor biztossá vált, hogy nem lesz ballagásuk sem, megbízott az iskola vezetése, hogy készítsek nekik egy videót – mesélte Kiss Zoltán. Március 26-án történt ez, egy bő hónap volt a munkára. A végeredmény: 15 elemből, mondhatni különálló klipből álló műsor, sok közülük önmagában is megállja a helyét.

– A gyerekek tudták, hogy készül valami, hiszen velük is forgattunk azokon az alkalmakon, amikor az előkészítő miatt bejöttek az iskolába – mesélte a tanár. Aktívan részt vettek a forgatásokon a tanárok, és sok szülő is segített, sajnos sok emblematikus tanár a pandémia miatt nem tudta vállalni a forgatást. A klipeknek ezernyi szereplője van, a műsorszámok nagy részét a diákok írták, dolgozták át.

Hatezer lájk

– A videót azóta több mint 6 ezren lájkolták, azaz nemcsak a végzősök körében aratott sikert. Kiss Zoltán a klipek közül is publikált már néhányat, azokat, amelyek magukban is megállják a helyüket.

(A borítóképen: A videóklip elkészítésében a szülők is aktív szerepet vállaltak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában